A sütőtök valószínűleg minden, kicsit is egészségesebben étkező hűtőjében megtalálható egész télen - nyersen és sütve is, mert annyi minden készíthető belőle. Régen csak magában ettük vagy bébipapi készült vele, ma már rengeteg módon az asztalra kerülhet, szerencsére. Most pufi és könnyű palacsinta készült vele, isteni finom, őuha és könnyű!
A sült és pürésített sütőtökkel zsiradékot, cukrot és lisztet is kiválthatunk, finom és illatos, nagyon jó textúrát ad például a pufi amerikai palacsintának – ez a változat gluténmentes és laktózmentes étrendbe is beillesztehtő ellenőrzött zabpehellyel, növényi joghurtot vagy laktózmentes joghurtot használva.
Szuperegyszerű, nagyon finom, könnyű és puha, ha marad belőle, akkor a hűtőben 2-3 napig vígan elvan, reggelire vagy uzsonnára felfrissíthető serpenyőben vagy kenyérpirítóban, isteni és alakbarát, és egy kis vaníliás vagy fahéjas joghurttal meglocsolva mennyei!
Zabpelyhes-sütőtökös palacsinta
Hozzávalók 2 személynek:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!