Egyéb kategória

Fahéjas csillag mandulával

Nagyon illatos és isteni a németek karácsonyi klasszikusa, a Zimtsterne, vagyis fahéjas csillag, ami liszt és zsiradék nélkül készül, tulajdonképpen mindössze 3 összetevővel és némi ízesítővel, tojásfehérjével, porcukorral és darált mandulával. Nagyon egyszerű és mutatós, roppanós hófehér cukormázzal a tetején...

vous - 2018.12.23.
Fahéjas csillag mandulával

Fahéjas csillag a neve, de lehetne akár mandulás csillag is, hiszen ez a legfőbb összetevője ennek a zseniális aprósütinek, ami elmaradhatatlan finomsága a karácsonynak Németországban. Puha és sűrű, a tetején roppanós cukormázzal, fahéj, vanília és egy kis reszelt citrushéj kerül bele leggyakrabban, és minden családnak megvan a maga receptje. Vannak, akik keverik a mandulát mogyoróval, mások egy kis narancslikőrt vagy marcipánt is tesznek bele.

Nagyon egyszerű és gyorsan összeállítható, egyetlen nehézség, hogy a tészta kissé ragacsos, és mivel nincs benne liszt, a nyújtást két sütőpapír vagy frissentartó fólia között érdemes elvégezni. Ha nehezen menne, érdemes 15 percre hűtőbe tenni, hogy kicsit megdermedjen, és könnyebben tudjunk vele dolgozni, illetve arra figyeljünk, hogy alacsony hőfokon, 140 fokon süssük, így nem pirul meg a tetején a cukros tojásfehérje, hanem szép hófehér marad és finoman roppanós marad.

A hozzávalókat és az elkészítést nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.