Egyéb kategória

Pihe-puha török kenyér

Pihe-puha és nagyon könnyű török kenyérféle a bazlama, hasonlít a pitára, csak pufibb és levegősebb. A tésztája joghurttal készül, és nem sütőben, hanem serpenyőben sül, és mártogatósok, kencék, saláták vagy szaftosabb ételekhez a legjobb kísérő.

vous - 2018.12.08.
Pihe-puha török kenyér

A laposkenyerek sokfelé népszerűek, nem is csoda, hiszen jóval gyorsabban megsülnek, sőt vannak változatok, amelykhez sütő sem kell, egy serpenyőben tökéletesen elkészíthetőek, mint páldául a naan, a tortilla vagy éppen a török bazlama, ez a zseniálisan puha és könnyű, foszlós pufi lepénykenyér. Nemcsak natúr változatban létezik, gyakran ízesítik a tésztáját zúzott fokhagymával, finomra vágott petrezselyemmel vagy más zöldfűszerrel, amit a joghurtba keverve dolgoznak bele a tésztába.

Nagyon egyszerű és isteni finom, a joghurttól lágy, puha és jó foszlós a tésztája, frissen, még melegen-langyosan a legfinomabb, de ha nem fogy el azonnal, pár perc alatt felfrissíthető másnap is egy forró tepsiben.

A receptet és a hozzávalókat nézzétek meg ITT!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek