Egyéb kategória

Ezzel a trükkel tehetitek környezetbaráttá az online vásárlást

Az év végi időszakhoz közeledve egyre növekszik a webáruházak forgalma is, sokan rendelitek meg karácsonyi ajándékaitokat online. Ezzel csak egy probléma van, a kiszállított csomagok túl sok csomagolóanyagot jelentenek, ami megterhelő a környezet számára. Itt az ideje, hogy netes vásárlásaitokat átalakítsátok!

vous - 2018.12.03.
Ezzel a trükkel tehetitek környezetbaráttá az online vásárlást

Számos vita kering arról, hogy vajon az online vagy a személyes vásárlás a környezetbarát megoldás. A megrendelt áru kiszállításakor például a gépjárművek szennyezik a levegőt, ugyanakkor a boltba kiszállított áruk esetében is így van ez. Az online vásárlás egyik része azonban kifejezetten ártalmas a bolygónk számára. Ez nem más, mint a csomagolás.

A Mind Bodygreen írt arról, hogy becslések szerint a USPS, a FedEx és a UPS évente mintegy 165 milliárd csomagot szállít az Egyesült Államokban, amelyek kartondobozaihoz 1 milliárd fa szükséges.

Nem elég azonban csak a kartondobozokról beszélni, hiszen ott vannak még a szállításhoz használt hungarocell és egyéb párnázó anyagok.

Az oldal szerzője szerint egy egyszerű megoldással csökkenthetitek a csomagolás mennyiségét.

Amikor kiválasztotok valamit egy webshopban tegyétek kívánságlistára, vagy a kosaratokba, de ne rendeljétek meg egyből. Ha később megnézitek, lehet, hogy rájöttök, nincs is rá szükségetek, vagy nem is az a tökéletes ajándék. Ezen kívül, ha vártok a rendelésetekkel addig, amíg több dolog is összegyűlik egy-egy oldalon, megrendelhetitek ezeket egyszerre. Így kevesebb csomagolás, kevesebb kiszállítás kell hozzá. Ha van rá lehetőség, kérjétek rendeléseteket újrahasznosítható csomagolásban.

Forrás:
Pixabay.com
Ajánlott cikkek