A palacsintával nem nagyon lehet mellényúlni, bármelyik fajtáját is készítsük, mindig sikert arra. Ez a változat bővelkedig fehérjében, készülhet édesen és sósan is, nagyon könnyű és puha a tésztája - köszönhetően a benne lévő görög joghurtnak.
Ez a pufók, amerikai stílusú palacsinta gyors és egyszerű, pihentetés nélkül készül, kényelmesebb reggelinek, de uzsonnának, sós változatban vacsorának is tökéletes. Nagyon jó az állaga, könnyű vele dolgozni, és a görög joghurt krémességének köszönhetően nagyon finom puha és könnyű lesz a tésztája. Érdemes a tojásfehérjét lazán felverni hozzá, mert ettől még lazább, légiesebb a textúrája!
Úgy is készíthetjük, hogy a tésztát csak egy jó csipet sóval ízesítjük, majd ha kisütöttük a felét, a maradék masszába egy kis vaníliás cukrot keverünk, így egy csapásra kétfélét készítünk – a sós nagyon finom reszelt sajt, fűszeres tejföllel, pestóval vagy krémsajttal, az édeshez kínálhatunk dzsemet, mogyorókrémet, gyümölcsöt, mézet vagy juharszirupot, amit csak szeretünk…
Puha pufi palacsinta görög joghurttal
Hozzávalók:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!