Egyéb kategória

Most kell gránátalmát, pomelót és datolyaszilvát venni

Szinte minden zöldségesnél és diszkontáruház zöldségespultjában megtalálhatóak, az áruk pedig már-már a hazai gyümölcsökével vetekszik, sokan azonban még mindig nem tudják, hogyan kell pucolni és fogyasztani a gránátalmát, a pomelót és a datolyaszilvát.

vous - 2018.11.23.
Most kell gránátalmát, pomelót és datolyaszilvát venni

Az érzéki gránátalmáért drágább helyeken akár 3-400 forintot is elkérnek, de akciósan 125-150 forintért kapható a diszkontláncoknál. Vele kapcsolatban azonban gyakran kiderül, hogy bár sokaknak ízlik és szívesen fogyasztják, képesek akár fél órát is elszöszmötölni a felbontásával, mert nem tudják, hogyan is kell azt valójában. Hasonló a helyzet a pomelóval és a datolyaszilvával, melyek mára szintén mindennapos szereplői a zöldségesstandoknak. A pomelónak egyébként akár 5-600 forint is lehet darabja, mely akciósan 3-400 forint között mozog, a datolyaszilvát pedig akár 70 forintért is vehetjük darabját jobb napokon. Utóbbiból mondjuk nem érdemes nagyobb mennyiséget betárazni, mert az érettebb darabok könnyen megromlanak – a pomelónál és a gránátalmánál ez a veszély kevésbé áll fenn.

Nézzétek meg hogyan kell pucolni ezeket a gyümölcsöket!

Forrás:
Depositphotos
600

Olvassátok el ezt a cikkünket is a témában:

Ezért imádjátok majd a gránátalmát!

A gránátalma önmagában is finom, de tökéletes választás salátákra, joghurtba, vagy smoothieként. Ez az ízletes egzotikus déligyümölcs ráadásul vitaminokban, és tápanyagokban is gazdag, így tökéletes választás az egészséges nassoláshoz.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.