A sajtfelfújt egy nagyon elegánsnak tűnő, mégis hihetetlenül egyszerű étel, légiesen könnyű, annak ellenére is, hogy nem kifejezetten "light" alapanyagokkal készül. Ünnepi előételnek ugyanolyan tökéletes, mint egy gyors vacsorának, nagyon sajtos és etetei magát - és senki ne tartson tóle, mert pofonegyszerű!
A szuflékról – vagyis a felfújtakról – mindenkinek tévképzetei vannak, mindenki attól tart, hogy nem sikerül, nem lesz könnyű, netán összeesik. A tojáshab megteszi a dolgát, mindig megemeli és könnyűvé teszi a felfújtat, ha jó arányokkal dolgozunk, az összeesés pedig természetes, ezen nem kell dühöngeni: hűlés közben a gőz távozik az ételből, és épp ez a titka a felfújtnak:
csak frissen igazán finom és csábító!
Ez a sajtos változat nagyon ütős, pillekönnyű és szétolvad a szájban, a legegyszerűbb és készen vásárolható reszelt sajttal, egy kis parmezánnal felturbózva is mesés, de arra is jó, hogy eltüntessük benne a maradék, a hűtőben meglapuló, már nem annyira csábító sajtokat lereszelve. Füstölt sajt, maradék camembert, brie, cheddar még finomabbá teszi, de az alapváltozatot is mindenképp érdemes kipróbálni, mert lenyűgöző!
Pillekönnyű sajtfelfújt recept >>>