Egyéb kategória

Pillekönnyű sajtfelfújt – parádés, de pofonegyszerű

A sajtfelfújt egy nagyon elegánsnak tűnő, mégis hihetetlenül egyszerű étel, légiesen könnyű, annak ellenére is, hogy nem kifejezetten "light" alapanyagokkal készül. Ünnepi előételnek ugyanolyan tökéletes, mint egy gyors vacsorának, nagyon sajtos és etetei magát - és senki ne tartson tóle, mert pofonegyszerű!

vous - 2018.11.17.
Pillekönnyű sajtfelfújt – parádés, de pofonegyszerű

A szuflékról – vagyis a felfújtakról – mindenkinek tévképzetei vannak, mindenki attól tart, hogy nem sikerül, nem lesz könnyű, netán összeesik. A tojáshab megteszi a dolgát, mindig megemeli és könnyűvé teszi a felfújtat, ha jó arányokkal dolgozunk, az összeesés pedig természetes, ezen nem kell dühöngeni: hűlés közben a gőz távozik az ételből, és épp ez a titka a felfújtnak:

csak frissen igazán finom és csábító!

Ez a sajtos változat nagyon ütős, pillekönnyű és szétolvad a szájban, a legegyszerűbb és készen vásárolható reszelt sajttal, egy kis parmezánnal felturbózva is mesés, de arra is jó, hogy eltüntessük benne a maradék, a hűtőben meglapuló, már nem annyira csábító sajtokat lereszelve. Füstölt sajt, maradék camembert, brie, cheddar még finomabbá teszi, de az alapváltozatot is mindenképp érdemes kipróbálni, mert lenyűgöző!

Pillekönnyű sajtfelfújt recept >>>

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!