Egyéb kategória

Egy afrikai ország, mely követendő példa lehet a környezetvédelemben

A kelet-afrikai ország, Ruanda kifejezetten nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre. Az országos környezetvédelmi projektek, az egyszer-használatos műanyagszatyrok tilalma csak a kezdet, hogy a világ első műanyagmentes országává váljon. Szerintetek is követendő példa?

vous - 2018.11.11.
Egy afrikai ország, mely követendő példa lehet a környezetvédelemben

Az utazás, wellness és életmód író és tanácsadó, Eva Ramirez az Eco-Age oldalán osztotta meg azt az öt váratlan dolgot, amit a fenntarthatóságról tudott meg a közelmúltban, Ruandában tett látogatása során.

  • Az egyszer-használatos műanyagszatyrok nélkül is van élet

Nemcsak a ruandaiak, de az országba látogatók sem használhatnak, és nem vihetnek be az országba egyszer-használatos nejlonzacskókat. Ezek helyett a vállalatok papírzacskókat használnak, és az emberek szövet táskákat hordanak magukkal vásárolni. A vízszennyezés, a talajerózió és az élőlények elpusztulása is csökkent a tilalom óta, és az utcák, közterek tisztábbak.

  • Műanyagmentes ország

Azért, hogy 2050-ig elérjenek egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású és az éghajlatváltozás hatásaival szemben ellenállóképes gazdaságot Paul Kagame elnök határozott álláspontot képvisel a fenntarthatósággal kapcsolatban. A műanyag zacskók betiltása után idővel további műanyag tárgyak, szívószálak, tányérok, poharak betiltását is tervezik. A cél az, hogy Ruanda a világ első műanyagmentes országává váljon.

  • Ruanda nagyon komolyan veszi a környezet védelmét.
  • Körültekintően és okosan kezelik az orvvadászatot

Az orvvadászoknak adnak egy második esélyt, hogy a nemzeti parkokban és az azokhoz hasonló helyeken dolgozva védjék azokat a veszélyeztetett állatokat, amikre korábban vadásztak.

  • Országként magán és állami környezetvédelmi projekteket támogatnak

A Ruanda Zöld Alapja (FONERWA), a legnagyobb a maga nemében, Afrikában, úttörő befektetési alap a környezetvédelemre és az éghajlatváltozásra összpontosítva. Lényegében támogatja azokat a köz- és magánprojekteket, amelyek a zöld gazdaságot támogatják, és képesek a átalakító változásokra. Eddig közel 40 millió dolláros beruházást hajtott végre 35 projektre, több mint 137.500 zöld munkahelyet hozott létre, és 18.500 tonna szén-dioxid-kibocsátásnak megfelelő mennyiséget csökkentett – és az alap csak 2012 óta létezik.

Forrás:
istock
Ajánlott cikkek