Ha ősz, akkor almás pite! Nem lehet megunni, ráadásul sokféle módon készíthető, így jól variálható, és érdemes is mindig új recepteket felfedezni, mert olyan kellemes meglepetés érhet bennünket, mint ez az omlós tésztával és krémesre párolódott almával készülő, almatortának is beillő változat.
Az almás pitébe leggyakrabban reszelt alma kerül töltelékként, ennél a változatnál viszont egy kis vajon megpárolt, krémesre és olvadósra puhult alma, ami isteni finom, ráadásul a vaj is plusz ízeket ad hozzá – az elmaradhatatlan vanília és fahéj mellett. Még egy kis csavar a töltelékben, hogy kevés kukoricakeményítő is kerül bele, ami sülés közben felszívja az alma nedvességét, nem ázik el a tészta, a töltelék viszont pudingosabb, krémesebb lesz.
A tészta is vajjal készül, omlós és illatos, amit maceramentesen egy késes robotgépben célszerű összeállítani, így sokkal egyszerűbb, gyorsabb, a gép egyenletesebben tud dolgozni, ráadásul a kezünk melege sem olvasztja meg a vajat, így tökéletes állagú tésztát kapunk, amivel egyrészt könnyű dolgozni, másrészt nagyon finom porhanyósra, omlósra sül – a krémes almatöltelékkel együtt mennyei!
A hozzávalókat és az elkészítést nézzétek meg ITT!