Egyéb kategória

Hogyan lehet műanyagmentes és környezetbarát a Halloween?

Manapság hazánkban is egyre elterjedtebbek a Halloween-i szokások, partik, jelmezes bulik. A sok jelmez és dekoráció nagy része többnyire műanyagból készült, és ezek a holmik egy átbulizott éjszaka után mind a kukában végzik. Idén tegyetek ellene, hogy ne így legyen, mutatjuk, hogyan!

vous - 2018.10.28.
Hogyan lehet műanyagmentes és környezetbarát a Halloween?

Tudjátok mi félelmetesebb, mint egy hátborzongató Halloween buli? Az a tény, hogy mi mindenben található műanyag, ami az ünnep után a kukában végzi: a szintetikus jelmezekben, maszkokban, parókákban, édességek csomagolásában, dekorációkban, csillogó díszítésben, és így tovább, és így tovább. Az Eco-Age úgy gondolta, hogy itt az ideje a fenntartható és műanyagmentes Halloweennak, hogy ezen az éjszakán se ártsatok a bolygónak.

  • Készítsetek az otthoni kelléktáratokból jelmezt, ahelyett, hogy újat vásárolnátok.
  • Maszkok helyett készítsetek természetes alapú sminkek segítségével rémisztő arcfestést.
  • Hasznosítsátok fel újra a Halloween-i töklámpást.
  • Készítsetek papír dekorációt, a legjobb, ha újrahasznosítjátok hozzá az otthon talált papírhulladékot.
  • A műanyag poharak, tányérok helyett használjatok lebomló anyagokból készült darabokat.
  • Süssetek saját süteményeket, készítsetek házi nassolnivalókat a boltban kapható, műanyagba csomagolt édességek helyett.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.