Egyéb kategória

Hogyan lehet műanyagmentes és környezetbarát a Halloween?

Manapság hazánkban is egyre elterjedtebbek a Halloween-i szokások, partik, jelmezes bulik. A sok jelmez és dekoráció nagy része többnyire műanyagból készült, és ezek a holmik egy átbulizott éjszaka után mind a kukában végzik. Idén tegyetek ellene, hogy ne így legyen, mutatjuk, hogyan!

vous - 2018.10.28.
Hogyan lehet műanyagmentes és környezetbarát a Halloween?

Tudjátok mi félelmetesebb, mint egy hátborzongató Halloween buli? Az a tény, hogy mi mindenben található műanyag, ami az ünnep után a kukában végzi: a szintetikus jelmezekben, maszkokban, parókákban, édességek csomagolásában, dekorációkban, csillogó díszítésben, és így tovább, és így tovább. Az Eco-Age úgy gondolta, hogy itt az ideje a fenntartható és műanyagmentes Halloweennak, hogy ezen az éjszakán se ártsatok a bolygónak.

  • Készítsetek az otthoni kelléktáratokból jelmezt, ahelyett, hogy újat vásárolnátok.
  • Maszkok helyett készítsetek természetes alapú sminkek segítségével rémisztő arcfestést.
  • Hasznosítsátok fel újra a Halloween-i töklámpást.
  • Készítsetek papír dekorációt, a legjobb, ha újrahasznosítjátok hozzá az otthon talált papírhulladékot.
  • A műanyag poharak, tányérok helyett használjatok lebomló anyagokból készült darabokat.
  • Süssetek saját süteményeket, készítsetek házi nassolnivalókat a boltban kapható, műanyagba csomagolt édességek helyett.

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.