Egyéb kategória

A túl korai halál jelei – nem azok, amikre gondoltok

Senki sem szeretne idő előtt távozni a földi árnyékvilágból. Egy bizonyos kor után ezért már figyelni kezdünk bizonyos jelekre, amik hosszú vagy épp túl rövid életre utalnak. Az érdekes az, hogy ezek a jelek tényleg léteznek, csak nem pontosan azok, amikre általában gondolunk.

vous - 2018.10.14.
A túl korai halál jelei – nem azok, amikre gondoltok

A szív- és cukorbetegség, a dohányzás, a túlsúly, a túlzott alkoholfogyasztás, a rák: ezekről az állapotokról tudjuk, hogy bajt jelenthetnek, és korai halálhoz vezethetnek. Pedig a szív- és érrendszeri betegségek megelőzhetők, és az esetek nagy részében gyógyíthatók, a rákot is egyre sikeresebben kezeljük, a cukorbetegséget karban lehet tartani, lehet fogyni, le lehet szokni, és még sorolhatnánk. Dr. Miriam Stoppard orvos most olyan jelekről mesélt, amelyekre nem is gondolnánk, pedig azt jelezhetik, hogy sokkal jobban oda kell figyelnünk az egészségünkre.

Mentális egészség

Meglepően sokat számít lelkünk hogyléte egész testünk és túlélésünk szempontjából. A depresszió, illetve a többi mentális betegség már az életet is korlátok közé szorítja, de megoldatlanul öngyilkossághoz vagy korai halálhoz vezethetnek, hiszen pont a vidámság, az élet szeretete, az élni akarás veszik ki a betegekből.

Kartörés a negyvenes-ötvenes években

A csontritkulás egyik korai jele lehet. A menopauza közeledtével és azután is fokozottan oda kell figyelnünk csontjaink erősítésére, megóvására. Végeztessünk rendszeresen csontsűrűség-mérést, és beszéljük át orvosunkkal még időben az összes megoldási, megelőzési lehetőséget!

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
istock.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!