Egyéb kategória

A túl korai halál jelei – nem azok, amikre gondoltok

Senki sem szeretne idő előtt távozni a földi árnyékvilágból. Egy bizonyos kor után ezért már figyelni kezdünk bizonyos jelekre, amik hosszú vagy épp túl rövid életre utalnak. Az érdekes az, hogy ezek a jelek tényleg léteznek, csak nem pontosan azok, amikre általában gondolunk.

vous - 2018.10.14.
A túl korai halál jelei – nem azok, amikre gondoltok

A szív- és cukorbetegség, a dohányzás, a túlsúly, a túlzott alkoholfogyasztás, a rák: ezekről az állapotokról tudjuk, hogy bajt jelenthetnek, és korai halálhoz vezethetnek. Pedig a szív- és érrendszeri betegségek megelőzhetők, és az esetek nagy részében gyógyíthatók, a rákot is egyre sikeresebben kezeljük, a cukorbetegséget karban lehet tartani, lehet fogyni, le lehet szokni, és még sorolhatnánk. Dr. Miriam Stoppard orvos most olyan jelekről mesélt, amelyekre nem is gondolnánk, pedig azt jelezhetik, hogy sokkal jobban oda kell figyelnünk az egészségünkre.

Mentális egészség

Meglepően sokat számít lelkünk hogyléte egész testünk és túlélésünk szempontjából. A depresszió, illetve a többi mentális betegség már az életet is korlátok közé szorítja, de megoldatlanul öngyilkossághoz vagy korai halálhoz vezethetnek, hiszen pont a vidámság, az élet szeretete, az élni akarás veszik ki a betegekből.

Kartörés a negyvenes-ötvenes években

A csontritkulás egyik korai jele lehet. A menopauza közeledtével és azután is fokozottan oda kell figyelnünk csontjaink erősítésére, megóvására. Végeztessünk rendszeresen csontsűrűség-mérést, és beszéljük át orvosunkkal még időben az összes megoldási, megelőzési lehetőséget!

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
istock.com
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.