Egyéb kategória

Variációk nudlira, egészségesebb tésztával

Nagyon szeretjük a nudlit, ezt a csupán pár alapanyaggal készülő kiadós és házias fogást, ami egyszerűsége ellenére tényleg annyira finom, hogy csak úgy eteti magát. Mi most több változatot is készítettünk egyszerre, mert mindenki más variációban szerette volna enni.

vous - 2018.10.06.
Variációk nudlira, egészségesebb tésztával

A nudliban az a jó, hogy egy tartalmasabb leves után tökéletes második, ízlés szerint készíthetjük morzsás, mákos, diós vagy lekváros változatban, de akár kombinálhatjuk is ezeket, és könnyedén egészségesebbre is alakíthatjuk, ugyanis teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készítve, tojás nélkül, vegánváltozatban is tökéletesen működik a tészta.

Én a tészta készítésébe bevontam a kisfiamat is, ügyesen dolgozott, gyorsabban haladtunk, ráadásul jó móka is volt így a nudlikészítés, csak ajánlani tudom! 😉

Nudli

Hozzávalók:

  • 5 nagyobb krumpli – kb. 60 dkg
  • teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt – amennyit a tészta felvesz
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • ízlés szerint darált mák, pirított zsemlemorzsa, lekvár a tálaláshoz

Az elkészítés módjait nézzétek meg ITT!

Forrás:
Színek és virágok
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.