A sajttorta olyan isteni finomság, amiről nehéz lemondani vegán étrend esetén, és már több változata született csak növényi alapanyagok használatával. Ezekben a receptekben leggyakrabban kesudió az alap, ami lássuk be, nem a legolcsóbb, de a jó hír, hogy tofuval is tökéletes sajttorta süthető, ami sokkal pénztárcabarátabb és nagyon finom!
Nemcsak vegánoknak, de laktózmentes, gluténmentes étrendet követőknek is jól jöhet ez a szuper "sajttorta", ami pofonegyszerűen összeállítható egy késes robotgépben, és a tofut leszámítva nem kell hozzá semmilyen különlegesebb alapanyag, tofu ma pedig már minden szupermarketben beszerezhető elég baráti áron.
A sajttorta egy része gyümölcs, jelen esetben zamatos körte, amivel édesítőt és zsiradékot is kispórolhatunk a tortából, mégis tökéletes állagú és ízű desszertet kapunk. Mivel a körtéhez nagyon jól passzol a vanília, így ez teszi nagyon harmonikussá a sütemény ízvilágát, de ízlés szerint bármilyen pépesíthető friss vagy fagyasztott gyümölccsel készíthetjük, nem okoz majd csalódást!
Vaníliás-körtés vegán "sajttorta"
Hozzávalók:
Olvassátok el az elkészítést is!