A csicserifasírt egy igazi adu ász, szuperegyszerű, gyors, filléres és rengeteg módon fogyaszthathuk. Nevezhetnénk tulajdonképpen egyfajta falafelnek is, de azért némileg eltér az autentikus olajban sült csicseriborsós golyócskáktól, ezek a fasírtok ugyanis sütőben készülnek, és a csicseriborsó mellett zabpehely is van bennük.
Kívül finoman ropogós, belül lágy, nagyon finom, ráadásul mindenmentes, vegán és fehérjedús, így egészséges és diétás étrendbe is könnyedén beilleszthető. Ha konzerv csicseriborsót használunk hozzá, akkor percek alatt összedobható a fasírt masszája egy késes robotgépben, ráadásul tényleg mindig minden van hozzá otthon, nem mellesleg akár le is fagyasztható, de sima hűtőben is 3-4 napot elvan, akár kisütve, akár a még nyers, bekevert massza.
A csicserifasírtban az is jó, hogy bármilyen ízvilágra hangolhatjuk: készíthetjük magyarosra, kis pirospaprikával és mustárral, de keletiesre is, curryvel, kurkumával, szinte bármi passzol hozzá. Most egy kis citrom, hagyma, fokhagyma, római kömény, bazsalikom és petrezselyem került bele, isteni finom így is, és tényleg pofonegyszerű.
Csicserifasírt
Hozzávalók:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!