Hűvösebb napokon már kimondottan jólesnek a melengető, csőben sült fogások, a különféle rakottasok, amelyekben rengeteg íz találkozik. A variációk száma az alapanyagoknak köszönhetően végtelen, és szerencsére lehet egészségesebb, alakbarát, akár vegán változatot is készíteni, mint például az alábbi sütőtökös "pásztorpite".
A pásztorpite az angolok egyik klasszikus és kedvenc fogása, aminek alsó rétege egy szaftos húsos ragu, amit vastag réteg burgonyapüré fed, nagyon laktató és házias, amolyan igazi családi étel, ami hűvösebb napokon kimondottan jólesik. Ennek vegán változa készült gazdag zöldséges raguval, amibe gomba és lencse is került, ami egyrészt fokozza az ízeket, nem mellesleg pedig növeli ennek az alakbarát, tápláló fogásnak a fehérjetartalmát is.
Aki nem ragaszkodik a csak növényi alapanyagokhoz, az megszórhatja reszelt sajttal is a tetejét, és természetesen használhat tehéntejet vagy tejszínt is az illatos sütőtökpüréhez, nem fogja elrontani…
Hozzávalók:
A zöldségraguhoz:
A sütőtökpüréhez:
Az elkészítés módját nézzétek meg ITT!