Egyéb kategória

Angel Cake, a pillekönnyű amerikai piskótatorta

Hófehér és olyan légiesen könnyed, akár a felhő, valószínűleg innen is kaphatta a nevét az amerikaiak egyik kedvenc ünnepi süteménye, az Angel Cake vagy Angel Food Cake, nevezzük bátran angyal tortának. Olyan elegáns és lenyűgöző ízre, látványra, és annyira isteni és  pillekönnyű textúrája, hogy születésnapra, ünnepi alkalmakra is tökéletes, mikörben egyáltalán nem bonyolult!

vous - 2018.10.02.
Angel Cake, a pillekönnyű amerikai piskótatorta

Az Angel Cake egyfajta piskóta, ami csak tojásfehérjével készül, ettől lesz annyira levegős. Abból viszont nem kevés kell belőle, de nem szükséges hozzá friss, tökéletes a fagyasztóban gyűjtögetett fehérje. Csak kevés liszt, étkezési keményítő és cukor kell hozzá, illetve van egy szokatlanabb alapanyag, ami a habot extrán könnyűvé teszi, ez pedig a borkősav. Ez befőzési időszakban gyakran megtalálható bárhol, tulajdonképpen egyfajta gyümölcssav-kivonat, ami segít megtartani befőzéskor a gyümölcsök és zöldségek színét és friss ízét, a tojásfehérjét pedig keményebbé, jobb tartásúvá teszi.

Cookta-tipp: pár csepp citromlé vagy ecet is ugyanezt teszi, úgyhogy ezzel nyugodtan ki is váltható a receptben.

Ennek a légiesen könnyed angyali tortának fontos eleme, hogy leggyakrabban egy speciális edényben, egy kuglófformára hasonlító, középen lyukas, de lapos formában sütik, mert így sül át tökéletesen. Itthon is kapható hasonló, de ha nem akarunk beruházni rá, viszont szeretnénk kipróbálni ezt a zseniális süteményt, akkor tökéletesen megfelel hozzá egy kerek tortaforma. A közepébe tehetünk egy alufóliával vagy sütőpapírral körbetekert üres sörös vagy üdítős fémdobozt, amit a piskótatészta betöltése előtt a forma közepére állítunk, de mondjuk fogni és tartani kell, miközben körbeöntjük a tésztával… Ha ennyit sem szeretnénk pepecselni, akkor ideális lehet egy kuglófforma is!

A hófehér piskótatortához készíthetünk bármilyen tölteléket vagy öntetet, de igazából egy kis felvert tejszínhabbal és gyümölcsökkel tálalva is mennyei!

Angel Cake – amerikai angyal torta receptje >>>

Forrás:
Depositphotos

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.