A különféle magok, csonthéjasok és aszalt gyümölcsök a nassolnivalók egészségesebb alternatíváját kínálják, értékesek növényi zsírokban és rengeteg fontos ásványi anyagban, de önmagukban azért nem túl izgalmasak. Egy kis fűszerrel felturbózva és kicsit átpirítva viszont mennyeiek, és ha keverékben készítjük házilag, akkor jóval kiadósabbak és igazán isteniek!
A mandula, a kesudió bizony elég drága, a földimogyoró, a tökmag és a napraforgóbél jóval barátibb áron beszerezhető, és ha ezekből készítünk mixet, vagyis keverjük a különféle olajos magokat, akkor kiadós, egyedi és ízekben gazdag rágcsákat hozhatunk össze, ezek ráadásul egészségesebbek, finomabbak és természetesebbek is, mint a bolti csipsz. És mint tudjuk, a házi változat jóval kapósabb és személyesebb is, szóval egy partin is ütősebb, de akár nassolnivalónak munkába, suliba is magunkkal vihetünk belőle egy adagot.
Nagyon fontos, hogy a kész rágcsát jól elpakoljuk, házi használatra pedig kiporciózzuk, mert annyira finom, hogy amúgy percek alatt eltűnne… 🙂 Azt is jó tudni, hogy a fűszerezés személyre szabható, tolhatjuk édesebb és sósabb irányba, itt most egy édes-sós és eszméletlenül finom változat következik, aktuális kedvencünk!
Pirított magok fűszeresen
Hozzávalók:
Az elkészítést nézzétek meg ITT!