Új gasztrotrend hódít, a slunch, amit a neve alapján angolszász találmánynak gondolhatnánk, hiszen a supper és a lunch, vagyis a vacsora és az ebéd összevonásából született, de valójában egy új francia trendről van szó. Az ötlet és a koncepció is nagyon rokonszenves, hiszen valójában egy közösségi, laza estebédről van szó.
Ha létezhet brunch, ami ugye egy késői és komótos reggeli, és akár ebédnek is beillik, miért ne létezhetne slunch? A franciáknál az utóbbi években nagyon népszerűvé vált a klasszikusan komoly vacsoráknál jóval kötetlenebb és könnyedebb, az uzsonnánál azonban gazdagabb, sós választékot is tartalmazó étkezési forma. A slunch mindig barátokkal, ismerősökkel vagy a nagyobb családdal közös program, akár piknikhez hasonlóan összedobva a különféle falatkákat, és mindent kipakolnak büfészerűen az asztalra, nincs teríték, tálalás, hanem mindenki önjáróan azt csipeget, válogat a kínálatból, amihez kedve van.
Nézzétek meg a cikk befejezését is!