A lahmadzsun egy isteni finom, fűszeres hússal sült vékony lepény, leginkább a pizzára hasonlít, nagyon könnyen elkészíthető, salátával kiadós főételnek, magában vendégvárónak egy pohár bor mellé is tökéletes.
A kelt tésztávalkészülő lepények mindig népszerűek, és ha nincs kedvünk és időnk a tésztával pepecselni, akkor a bolti változattal pikk-pakk elkészíthetjük ezt a különleges, fűszeres, húsos pizzafélét. A paradicsommal, paprikával, hagymával és fűszerekkel gazdagított húsos feltét 10 perc alatt megvan, utána már csak rá kell kennünk a tésztára, és mehet be a sütőbe negyed órára.
A végeredmény elképesztően finom, a tészta ropogósra sül, de a feltét finom szaftos marad, köszönhetően a benne lévő zöldségeknek és egy kevés olívaolajnak. Hidegen is remek, így a maradékot akár másnap összehajtva vagy feltekerve és becsomagolva munkaebédnek magunkkal is vihetjük.
Lahmadzsun – örmény darált húsos pizza
Hozzávalók:
A tésztához:
A feltéthez:
Az elkészítéshez nézzétek meg ezt az oldlat!