Egyéb kategória

Fogkrém a pattanásokra: kiderült, hogy valóban hatásos-e a módszer

A pattanások sokunk életét megnehezíthetik, persze csak akkor, ha hagyjátok. Viszont jellemzően mindenki felveszi ellenük a harcot - ilyenkor sok, mások szerint bevált módszert kipróbálunk, és bízunk benne, hogy valóban hatásosak. Ilyen házi praktika a fogkrémes megoldás is: most kiderült, hogy valóban használ-e vagy sem. Nézzétek!

vous - 2018.09.03.
Fogkrém a pattanásokra: kiderült, hogy valóban hatásos-e a módszer

Bizonyára bennetek is felmerült a kérdés, amikor először kentetek fehér pasztát az arcotokon éktelenkedő piros pöttyre, hogy vajon tényleg használ-e ez, vagy csak mókásan néztek ki tőle, de különben semmi értelme? A szakember szerint a fogkrémet a legtöbben azért javasolják, mert szárítja a bőrt és ez valóban így van. Sok fogkrém ugyanis tartalmaz olyan összetevőket, mint például a szódabikarbóna, a hidrogén-peroxid, az alkohol, a mentol és a kalcium-karonát – ezek azonban nemcsak szárítanak, de csípős, égető érzést is keltenek az bőrötökön, ha rákenitek. Vagyis lehet, hogy segít a pattanás eltüntetésében (ez többnyire a bőrötök típusától függ), ugyanakkor nem tesz jót általában a bőrnek, mert kiszírátja, kipirosítja azt.

barna haj arcbőr

barna haj arcbőr
Forrás:
Pexels

A szakember azt javasolja, hogy inkább bízzatok a megelőzésben, ha a pattanásokról van szó: csökkentsétek a tejtermékek fogyasztását, kerüljétek az olajos, zsíros és fűszeres ételeket. Minden nap reggel és este alaposan tisztítsátok meg az arcbőrötöket és csökkentsétek a stresszt az életetekben, no és aludjatok eleget.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.