Egyéb kategória

Fogkrém a pattanásokra: kiderült, hogy valóban hatásos-e a módszer

A pattanások sokunk életét megnehezíthetik, persze csak akkor, ha hagyjátok. Viszont jellemzően mindenki felveszi ellenük a harcot - ilyenkor sok, mások szerint bevált módszert kipróbálunk, és bízunk benne, hogy valóban hatásosak. Ilyen házi praktika a fogkrémes megoldás is: most kiderült, hogy valóban használ-e vagy sem. Nézzétek!

vous - 2018.09.03.
Fogkrém a pattanásokra: kiderült, hogy valóban hatásos-e a módszer

Bizonyára bennetek is felmerült a kérdés, amikor először kentetek fehér pasztát az arcotokon éktelenkedő piros pöttyre, hogy vajon tényleg használ-e ez, vagy csak mókásan néztek ki tőle, de különben semmi értelme? A szakember szerint a fogkrémet a legtöbben azért javasolják, mert szárítja a bőrt és ez valóban így van. Sok fogkrém ugyanis tartalmaz olyan összetevőket, mint például a szódabikarbóna, a hidrogén-peroxid, az alkohol, a mentol és a kalcium-karonát – ezek azonban nemcsak szárítanak, de csípős, égető érzést is keltenek az bőrötökön, ha rákenitek. Vagyis lehet, hogy segít a pattanás eltüntetésében (ez többnyire a bőrötök típusától függ), ugyanakkor nem tesz jót általában a bőrnek, mert kiszírátja, kipirosítja azt.

barna haj arcbőr

barna haj arcbőr
Forrás:
Pexels

A szakember azt javasolja, hogy inkább bízzatok a megelőzésben, ha a pattanásokról van szó: csökkentsétek a tejtermékek fogyasztását, kerüljétek az olajos, zsíros és fűszeres ételeket. Minden nap reggel és este alaposan tisztítsátok meg az arcbőrötöket és csökkentsétek a stresszt az életetekben, no és aludjatok eleget.

Ajánlott cikkek