Egyéb kategória

Fiókrendező tippek egy átlátható íróasztalért!

Küszöbön a szeptember, itt az idő rendet tenni! Ha nem tervezel most egy nagyobb íróasztalt vagy iratszekrényt venni, akkor úgy gondoltam, hogy jól fog jönni néhány tipp, hogy egy fiókrendező segítségével hogyan nyerhetsz helyet az íróasztalon – írja Cserta Szandra otthonszervezési szakértő, a Kívül Belül Boldogság blog szerzője.

vous - 2018.08.31.
Fiókrendező tippek egy átlátható íróasztalért!

Elkezdődik az iskola, vége a nyaralásnak. Ilyenkor mindig fókuszba kerül az íróasztal vagy az iroda, hiszen a kert, a strand és a parkok helyett egyre több időt töltünk a lakásban. Hirtelen feltűnnek a nyári hetekben csak pakolgatott iratkupacok, zavaróvá válnak az íróasztalon heverő apróságok és rendszerezésre váró hivatalos dokumentumok is bökik a szemünket.

Az íróasztal rendje

Egy íróasztal ezerféle lehet: számítógépasztalnak, laptopállványnak használt, irodai vagy otthoni munkaállomás, dokumentumtároló szekrénnyel ellátott vagy sok fiókkal felszerelt. Egy biztos, az íróasztalnál rengeteg apróságnak kell helyet találnod! Sajnos gyakori, hogy az írószerek, eszközök átláthatatlanul, egy helyre ömlesztve hevernek egy fiókrendező hiányában.

Ahogy a legtöbb otthonszervezési feladatnál, itt is az lesz az első, megspórolhatatlan lépés, hogy szedd elő az összes cuccot és nézd át, mi az, ami még használható. A kifogyott, beszáradt tollaktól, törött vonalzóktól, felesleges cetliktől és aktualitását vesztett dokumentumoktól egyszer s mindenkorra válj meg!

Ezután már csak a hasznos tárgyaknak, iratoknak kell helyet találni – hidd el, sokkal könnyebb lesz így.

Forrás:
unsplash.com

Egyszer kell a rendet megteremteni, aztán pedig fenntartani!

Szinte mindannyian beleestünk már abba a hibába, hogy hirtelen felindulásból katonás rendet vágtunk az íróasztalon vagy az irodában, aztán néhány nappal később reménytelenül bámultuk a szétszórt tollakat, a minden ellepő papírokat és a tornyozódó dossziékat.

Az otthonszervezésnél mindig az a cél, hogy olyan rendszert alakítsunk ki, amely aztán könnyedén fenntartható lesz a hétköznapokban is. A rendrakás, a saját rendszer kialakítása nem csak a kényszeres, kontrollmániás kismókusoknak fontos! A rendszertelen tárolás, a felesleges tárgyak tömkelege mindenkinek megnehezíti az életét. Nem férsz oda, megint széthagyod, harminc percet kéne pakolni, hogy elkezdhess takarítani vagy nincs meg huszadjára sem, pedig indulni kéne, ezen aztán jól összevesztek… Mindenkinek ismerősek ezek a helyzetek. Egy jól kialakított otthoni rendszerrel ezektől elbúcsúzhatsz.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide >>>

Ajánlott cikkek