Egyéb kategória

3 egészséges nassolnivaló, amit előre elkészíthetünk

Ki ne szeretne nassolni, bekapni néhány finom falatot étkezések között egy kis kényeztetés gyanánt? Persze nem mindegy, hogy ilyenkor mivel kedveskedünk magunknak, lehetőség szerint érdemes ilyenkor is az egészségesebb snackeket választani. Ha van egy lyukas óránk, az alábbi 3 finomságot simán összedobhatjuk, és egész hétre meglesz a csemegézni valónk, ha éppen egy-egy édes vagy sós nassolnivalóra vágyunk.

vous - 2018.08.31.
3 egészséges nassolnivaló, amit előre elkészíthetünk

Ha nincs kéznél egészséges finomság, sokkal könnyebben elcsábulunk olyan nassolnivalóra, ami aztán lelkiismeret-furdalást okoz, de ha egy kicsit rákészülünk, 60 perc alatt akár 3 félét is elkészíthetünk, amelyek 1 hétig bőven elállnak, mindegyik jól szállítható, így könnyedén magunkkal is vihetjük – mindegyik vegán és mindenmentes, nagyon egyszerű és igazán finom!

Fehérjegolyók

Gyorsan megvan, nagyon finom, tele van fehérjével és feltölt energiával, ráadásul az alap zabpehely-mogyoróvaj-datolya trió rengeteg módon variálható, bármilyen magokat, fűszereket adhatunk hozzá.

Hozzávalók:

  • 1 pohár (2 dl) finomabb szemcséjú zabpehely
  • 4 evőkanál mogyoróvaj
  • 4-5 nagyobb, puha, magozott datolya (Medjool)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1/2 pohár napraforgómag
  • kókuszreszelék a beforgatáshoz

Elkészítés:

A magozott datolyát egy késes robotgépbe tesszük, és krémesre mixeljük, ha szükséges, időnként lekapargatjuk az edény oldaláról a letapadt gyümölcsöt. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a mogyoróvajat, a kakaóport és a napraforgómagot, és addig mixeljük, amíg masszává összeáll. Falatnyi golyókat formázunk belőle,és kókuszban meghempergetjük. Hűtőben, dobozba téve 1 hétig vígan eláll.

Nézzétek meg a többi nassolnivalót is!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek