Egyéb kategória

8 jel 1 hónappal a szívinfarktus előtt

A megelőzés mindig sokkal jobb, mint az orvosi rendelőben, netán a kórházban eltöltött idő. Ez a szabály természetesen a szívinfarktusra is vonatkozik. Ha figyelünk a testünk jelzéseire, akkor akár már egy hónappal korábban elmehetünk orvoshoz, és változtathatunk az életmódunkon, hogy elkerüljük az infarktust.

vous - 2018.08.30.
8 jel 1 hónappal a szívinfarktus előtt

Fáradtság

A szokatlan fáradtság az egyik legfontosabb tünet, amely a közelgő szívrohamot jelezheti számunkra. Itt nem arról van szó, amikor egy fárasztó hét után szívesen végigszundítjuk a hétvége nagy részét, hanem amikor egy teljesen egyszerű feladatot sem tudunk megcsinálni. Például zuhanyzás, fogmosás.

Hasi fájdalom

A hasi fájdalom, üres vagy tele gyomornál émelygés szintén gyakori tünetek. A szívroham előtti hasi fájdalmak epizodikus jellegűek, melyek enyhülnek, majd visszatérnek. Plusz ha feszültek vagyunk, az még inkább súlyosbíthatja a gyomorfájást.

Álmatlanság

Az álmatlanság a szívroham vagy a stroke fokozott kockázatával is társul. Ez gyakoribb a nők körében. A tünetek közé tartozik az alváshiány, a szorongás és a kora reggeli ébredés nehézsége.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek