Egyéb kategória

8 jel 1 hónappal a szívinfarktus előtt

A megelőzés mindig sokkal jobb, mint az orvosi rendelőben, netán a kórházban eltöltött idő. Ez a szabály természetesen a szívinfarktusra is vonatkozik. Ha figyelünk a testünk jelzéseire, akkor akár már egy hónappal korábban elmehetünk orvoshoz, és változtathatunk az életmódunkon, hogy elkerüljük az infarktust.

vous - 2018.08.30.
8 jel 1 hónappal a szívinfarktus előtt

Fáradtság

A szokatlan fáradtság az egyik legfontosabb tünet, amely a közelgő szívrohamot jelezheti számunkra. Itt nem arról van szó, amikor egy fárasztó hét után szívesen végigszundítjuk a hétvége nagy részét, hanem amikor egy teljesen egyszerű feladatot sem tudunk megcsinálni. Például zuhanyzás, fogmosás.

Hasi fájdalom

A hasi fájdalom, üres vagy tele gyomornál émelygés szintén gyakori tünetek. A szívroham előtti hasi fájdalmak epizodikus jellegűek, melyek enyhülnek, majd visszatérnek. Plusz ha feszültek vagyunk, az még inkább súlyosbíthatja a gyomorfájást.

Álmatlanság

Az álmatlanság a szívroham vagy a stroke fokozott kockázatával is társul. Ez gyakoribb a nők körében. A tünetek közé tartozik az alváshiány, a szorongás és a kora reggeli ébredés nehézsége.

Olvassátok tovább a cikket!

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.