Egyéb kategória

Felpörget, fogyaszt és finom: villámgyors csiliszósz házilag

A piacok tele vannak gyönyörű paprikákkal, legszebbek a hegyes és fényes, piros fűszerpaprikák, amelyekből könnyűszerrel isteni házi csípős szószt készíthetünk, amit nemcsak pazar íze miatt érdemes fogyasztani, hanem azért is, mert felpörget, feltölt lendülettel, és még fogyaszt is.

vous - 2018.08.29.
Felpörget, fogyaszt és finom: villámgyors csiliszósz házilag

A nyers csípős paprika csökkenti az étvágyat és nagyszerű zsírégető, tisztít és fertőtlenít, serkenti az emésztést, megszünteti a puffadást, de a vérkeringésre is nagyon jótékony hatással van, rendszeres fogyasztásával élénkebbek, lendületesebbek, fittebbek lehetünk, ráadásul használatával csökkenthetjük az ételek sótartalmát, mert plusz ízeket ad hozzá.

A most érő gyönyörű erőspaprikákból érdemes házi szószt készíteni, így mindig kéznél lesz, 1-1 kanálkával bármilyen kész ételhez adhatunk belőle, de nagyon jó pácokhoz vagy főzéshez is, ha egy kicsit tüzesebbre szeretnénk hangolni az ételeinket. Az alábbi friss paprikakrém 5 perc alatt elkészül, hónapokig eltartható a hűtőben, nagyon aromás, használhatjuk sült húsok, halak, zöldségek mellé, de akár szendvics vagy hamburger megbolondításához, tésztaételekhez, de levesekbe, ragukba is nagyon finom.

A hozzávalókat és az ekészítést nézzétek meg ITT!

Csípős paprikakrém házi csiliszósz

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek