Egyéb kategória

Felpörget, fogyaszt és finom: villámgyors csiliszósz házilag

A piacok tele vannak gyönyörű paprikákkal, legszebbek a hegyes és fényes, piros fűszerpaprikák, amelyekből könnyűszerrel isteni házi csípős szószt készíthetünk, amit nemcsak pazar íze miatt érdemes fogyasztani, hanem azért is, mert felpörget, feltölt lendülettel, és még fogyaszt is.

vous - 2018.08.29.
Felpörget, fogyaszt és finom: villámgyors csiliszósz házilag

A nyers csípős paprika csökkenti az étvágyat és nagyszerű zsírégető, tisztít és fertőtlenít, serkenti az emésztést, megszünteti a puffadást, de a vérkeringésre is nagyon jótékony hatással van, rendszeres fogyasztásával élénkebbek, lendületesebbek, fittebbek lehetünk, ráadásul használatával csökkenthetjük az ételek sótartalmát, mert plusz ízeket ad hozzá.

A most érő gyönyörű erőspaprikákból érdemes házi szószt készíteni, így mindig kéznél lesz, 1-1 kanálkával bármilyen kész ételhez adhatunk belőle, de nagyon jó pácokhoz vagy főzéshez is, ha egy kicsit tüzesebbre szeretnénk hangolni az ételeinket. Az alábbi friss paprikakrém 5 perc alatt elkészül, hónapokig eltartható a hűtőben, nagyon aromás, használhatjuk sült húsok, halak, zöldségek mellé, de akár szendvics vagy hamburger megbolondításához, tésztaételekhez, de levesekbe, ragukba is nagyon finom.

A hozzávalókat és az ekészítést nézzétek meg ITT!

Csípős paprikakrém házi csiliszósz

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.