Bár furcsa a neve, mert mi az, hogy csirkekenyér, valójában egy isteni finom, alakbarát, színes és mutatós pástétomféléről van szó, ami őzgerinc- vagy pástétomformában sütve alakja és szeletelhetősége okán leginkább kenyérre emlékeztet. Egyszerű, kiadós, zöldségekkel feldobva pedig igazán látványos!
Csupa fehérje, pépesített sovány csirkemell, tojásfehérje és kevéske tejszín keverékéből készül a húskenyér, némi színes, kissé megpárolt zöldséggel felvidámítva, majd vízgőzben megsütve. Könnyű, szaftos, ízletes, vendégvárónak vagy előételnek pirítóssal, könnyű ebédnek vagy vacsorának egy adag salátával is tökéletes, de akár piknikre, strandra is könnyedén elvihetjük magunkkal.
Önmagában kicsit sápadt és jellegtelen lenne, de a színes zöldségekkel nagyon finom és mutatós lesz, és gyakorlatilag bármit használhatunk hozzá, amit apró kockára tudunk vágni, de akár zöldborsóval, zöldbabbal is készíthető, kinek mi van épp otthon, érdemes minél színesebb és többféle zöldfélével gazdagítani…
Zöldséges-csirkés húskenyér
Hozzávalók:
Az elkészítést nézzétek meg itt!