Egyéb kategória

Eddig csak beszélgetni próbáltatok növényeitekkel? Próbáljátok ki ezt az 5 dolgot, és szobanövényeitek új életre kelnek

A kutatások bebizonyították, hogy a zene jó hatással van a növények növekedésére, fejlődésére. Ugyanez igaz az emberi hang esetében is, a szobanövényeknek jót tesz, ha beszéltek hozzájuk. Vannak, akik azonban ezeknél furcsább módszereket alkalmaznak, amitől növényeik szebbek és erősebbek lettek.

vous - 2018.07.28.
Eddig csak beszélgetni próbáltatok növényeitekkel? Próbáljátok ki ezt az 5 dolgot, és szobanövényeitek új életre kelnek

A szobanövényeket ápolni, gondozni kell. Ha régóta tartotok növényeket a lakásban, valószínűleg már kitapasztaltátok, melyik milyen hőmérsékletet szeret, milyen a vízigénye, napfényigénye. Az alapvető gondoskodáson túl sokan esküsznek néhány jól bevált taktikára a növénygondozás terén. Beszélgetnek növényeikkel, kellemes zenét kapcsolnak, hogy még szebbre növekedjenek. A Mindbodygreen azonban talált olyanokat is, akik ennél furcsább módját választották a növénygondozásnak.

Pozsgás növények

Pozsgás növények
Forrás:
pixabay

1. Koncert a szobanövényeknek

Rachel Winard például hegedű koncerteket szokott adni szobanövényeinek, és azt tapasztalta, hogy a hangszerhez közelebb levő növények új hajtásokat hoztak.

2. Nevezzétek el növényeket

Summer Rayne Oakes környezetvédő brooklyni lakását több mint 600 növénnyel osztja meg. És mindegyiket elnevezte! Szerinte, ha nevet adtok növényeiteknek, közelebbi kapcsolatba kerültük velük.

3. Öntözzetek zöldteával

Jules Hunt hideg zöldteával kezdte el locsolni a zöld levelű növényeit, mert ezek szeretik a savasabb talajt. Vigyázzatok, a pozsgások viszont nem szeretnek teázni.

4. Készítsetek a növényeiteknek lejátszási listát

Egy brooklyni virágbolt külön lejátszási listát készített a növényeknek, amitől jobban növekednek.

5. A kevesebb néha több

Brandi Love eleinte túl nagy figyelmet szentelt növényeinek, de rájött, hogy a kevesebb néha több. Így tett egy lépést hátra, és hagy egy kis pihenőidőt a növényeknek, hogy esténként fellélegezzenek.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!