Egyéb kategória

5 ok, amiért a legtöbbször megcsalják a férfiak a párjukat

A megcsalás talán az egyik legnagyobb félelme mindenkinek, aki párkapcsolatban él. Persze léteznek olyan párok, akiknél fel sem merül ennek lehetősége, másoknál pedig naponta szóba kerül és vitákat generál. A hűtlenség egyszerűnek tűnik, mégsem az: sokszor nemcsak úgy megtörténik, hanem egy hosszabb folyamat „végeredménye”. Mondhatjuk, hogy nem megoldás, hiszen valószínűleg csak tetézi a bajt, de ha teszünk ellene, remélhetőleg nekünk sosem lesz részünk benne. Íme 5 + 1 ok, amiért a legtöbbször megcsalják a férfiak a párjukat – és amire érdemes fokozottabban figyelni.

vous - 2021.01.29.
5 ok, amiért a legtöbbször megcsalják a férfiak a párjukat

A boldog párkapcsolatok a szereteten, az őszinteségen és a bizalmon alapszanak, a megcsalással mind a három alappillér megroggyan. A szakemberek szerint a megcsalás a legtöbb esetben nem egy véletlen botlás, annál hosszabb út vezet odáig. Mert ha valódi szeretet van két ember között, a megcsalás fel sem merül kettejük között, kivéve, ha nem elég odaadóak és figyelmesek a kapcsolatukban. Előfordulhat ugyanis, hogy a szeretet ellenére lép félre az egyik fél – ennek pedig sokkal fontosabb okai lehetnek. Íme 5 ok, amiért a legtöbbször megcsalják a férfiak a párjukat talán még akkor is, ha őszintén szeretik.

1. A bizonytalanság keresése miatt

A hűtlenség hátterében gyakran áll a nagy éhség. Amikor valakit annyira fűt a vágy, hogy nem áll meg egy-két bóknál vagy ártatlan flörtnél, hanem addig megy, amíg meg nem kapja a kiválasztott nőt. Ők azok, akik amint egyedül vannak, máris vadásznak. Nem azért, mert nem szeretik a párjukat, hanem mert még éhesek, több kell nekik belőle. A szakemberek szerint ennek többek között az lehet az oka, hogy a biztos kapcsolat nem elégíti ki a kíváncsiságukat, a bizonytalanság, a hódítás és a beteljesülés azonban sokkal izgalmasabb és érdekesebb – és ezt szeretnék újra és újra átélni.

2. Félelem az elköteleződéstől

Érzékeny pont a kapcsolatok elején, amikor az ismerkedés, a „járás” szinte észrevétlenül alakul át hosszabb távú kapcsolatba. Ezek azok a hetek, amikor általában az egyik fél jobban szeretné a közös jövőt, míg a másik megijed ennek lehetőségétől. Nem is igazán a közös jövőtől, sokkal inkább az elköteleződéstől: bizonytalanok, hogy valóban azt a párt szeretnék, vagy esetleg másikat, kalandoznának tovább, féltik a szabadságukat. Sokan emiatt a félelem miatt lesznek hűtlenek, a félrelépéssel bizonyítják, hogy ők szabadok, és bármit megtehetnek, amit csak akarnak.

A cikk folytatását itt tudjátok megnézni!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek