Gyönyörű, egészséges és finom, ráadásul megunhatatlanul variálható a smoothie bowl, ami nem más, mint egy friss gyümölcsös turmix tálkában tálalva. Nem véletlenül népszerű és trendi, olyan kivételes fogás, ami egyszerre mutatós, isteni és egészséges. Csak a képzelet szab csak határt ezeknek a reggeliző tálkáknak tele vitaminnal és rosttal, de főleg sokkal mutatósabbak, mint a sima turmixok. De szögezzük le: egy pillanatig sem beszélnénk le senkit az iható, folyékony smoothie-król, viszont van néhány érvünk a tál mellett...
Vannak olyanok, akik egyszerűen nem érzik étkezésnek, ha csak isznak valamit, legyen az akármilyen laktató és tartalmas is, ha viszont szinte ugyanazt egy kicsit sűrűbbre hagyva, tálból kanalazva fogyasztják, ráadásul nem menet közben, hanem leülve, akkor az igazi étkezéssé változik. A smoothie tál ráadásul olyan finom, mintha desszert lenne, ízlés szerint egészen sűrűre vagy krémesebbre, lazábbra alakítható, attól függően, milyen arányban használunk hozzá gyümölcsöt és folyadékot.
Tökéletes napindító, de edzés előtt vagy uzsonnára is ideális, feltölt lendülettel, de nem telít el.
De a smoothie tál lényege azért mégiscsak a topping, vagyis hogy mi minden kerül a tetejére – ettől válik olyan csábítóvá, színessé és gazdaggá, arról nem is beszélve, hogy nemcsak látványban ad hozzá rengeteget a dekoráció, hanem textúrában is. Nem egyszerűen egy gyümölcsös pépet kanalazunk, hanem lesz benne némi ropogósság, rágcsálnivaló finomság is, és egyúttal új ízekkel is gazdagodik.
Hogyan készül a smoothie tál? A cikket ide kattintva olvashatjátok tovább >>>