Egyéb kategória

Jégkrémmel a szép bőrért

A jégkrémbe csomagolt bőrápolókat azoknak találták ki, akik nosztalgiával gondolnak gyerekkori nyaraikra, amikor az olvadó jégkrém összekente az arcukat. Najó, lehet, hogy nem pont ez a cél lebegett a találmány kiötlőinek szeme előtt, de tény, hogy e jégkrémek segítségével a bennünk lakó, játékos gyermek, és a felelősségteljes felnőtt találkozhat a bőrápolásban. 

vous - 2018.07.23.
Jégkrémmel a szép bőrért

Hűt és táplál

Bár jól tudjuk, hogy a bőrt legjobban belsőleg lehet táplálni, ezért fontos megválogatni azt, hogy mi kerüljön a tányérunkra, az arcjégkrémeket eredetileg nem fogyasztásra tervezték. Olyasmit akartak létrehozni, ami egyszerre hűsít és táplál, de kívülről. Több márka is előállt a saját változatával, de ti is könnyedén készíthettek magatoknak otthon ilyen trendi jégkrémet. Mindössze néhány hozzávalóra van szükségetek, ami valószínűleg már amúgyis ott rejtőzik a szekrényben.

Forrás:
unsplash.com/Daniel Hjalmarsson

Tisztító

Ehhez a krémhez natúr krémjoghurtot és aktív szenet keverjetek össze, majd öntsétek jégkrém- vagy jégkockaformába, tegyétek be a fagyasztóba legalább egy órára, és már használhatjátok is. 5-10 percig hagyjátok a bőrötökön, aztán mossátok le.

Nyugtató

Ennek a keveréknek akkor vehetitek hasznát, ha puffadt vagy kissé gyulladt a bőrötök. Turmixoljatok le néhány uborkát egy kis kurkumával, és járjatok el az előzőek szerint. Ha megkívánnátok, meg is kóstolhatjátok, de lehet, hogy nem ez lesz életetek jégkréme. Inkább próbáljátok ki az arcotokon.

Frissítő

Ha szeretnétek egy kis életet lehelni a bőrötökbe, akkor keverjetek össze rózsavizet, mentát és kókuszvizet, öntsétek formába és fagyasszátok le. A bőrötök tiszta, hidratált és feszes lesz. Ebben az egy jégkrémben tulajdonképpen minden benne van, ami a bőrnek szükséges.

Ajánlott cikkek