A francia sós pite, a quiche, az egyik nagy kedvencünk, mert kész leveles tésztával készítve gyors és egyszerű, és olyan változatosan készíthető, hogy egyszerűen nem lehet megunni. Szinte bármivel megtölthető, és egy rezgős-remegős tojásos-sajtos keverék fogja össze, ideális ebédre, vacsorára, de vendégvárónak vagy piknikre is tökéletes.
Az isteni és kiadós, ropogós tésztájú sós pite most gombával készült, húsmentes, de mégis laktató, és a klasszikustól eltérően a töltelék nem tejszínes-tojásos keverékkel készült, hanem görög joghurttal és sajttal, ettől könnyedebb és lágyabb az állaga. Érdemes hozzá barna csiperkegombát használni, mert sokkal karakteresebb, markánsabb ízű, mint a fehér, és szerencsére ma már szinte mindenhol kapható, de ha fehérrel készítjük, akkor szárított erdei gombát beáztatva vagy megőrölve is adhatunk hozzá, hogy intenzívebb aromái legyenek.
A pite töltelékébe természetesen tehetünk más zöldséget is, spenót, póré, cukkini is jól passzol hozzá, de akár gazdagíthatjuk pirított baconnel vagy vékonyra csíkozott sonkával, apróra vágott kolbásszal vagy maradék csirkemellel is, egy jó kis salátával tálalva minden formában tökéletes ebédre vagy vacsorára, de magában is szuper baráti botozós beszélgetésekhez, piknikhez.
Gyors gombás-sajtos pite
Hozzávalók:
Az elkészítést ITT tudjátok megnézni.