Egyéb kategória

Girlpower! – A feminizmus modernkori úttörői

A girlpower életérzés és a feminizmus egyre inkább előtörni látszik, ebben pedig nagy szerepet játszik, hogy egyre több több női híresség szólal meg a témával kapcsolatban. A következő három szupersztár is ebbe a kategóriába tartozik.

vous - 2020.10.02.
Girlpower! – A feminizmus modernkori úttörői

Ariana Grande

Ariana Grande köztudottan feminista, sokszor szólal fel a nők és a férfiak közötti megkülönböztetés ellen, számaiban pedig vadul hírdeti a szexuális szabadságot. Side to side című dala például egy olyan nőről szól, aki csak szexre használ egy jóképű pasit, hiszen az rosszhírű és kapcsolatra alkalmatlan lenne. Hoppá, ilyet nő is csinálhat? Na ná!

Objektum doboz

Beyonce

A “girlpower életérzés” egyik, ha nem a legnagyobb királynője kétség kívül Beyonce, aki számos dalában ad erőt nőknek és bírálja a pasik által uralt világot. Erre az egyik legjobb példa a “Who run the World” című száma, ami arról szól, hogy a nőknek nincs szükségük férfira a boldoguláshoz.

Objektum doboz

Emma Watson

A gyönyörű színésznő talán az, aki aktívan részt a nők jogainak küzdelmében. 2014-ben az ENSZ jószolgálati nagyköveteként, a HeForShe kampány nyitó eseményén tartott beszédet, hatalmas sikerrel. Emma köztudottan szerepeit is próbálja okosan megválogatni, erre bizonyíték a Szépség és a Szörnyeteg című film, melynek kapcsán elmondta, hogy azért vállalta Belle szerepét, mert az összes Disney hercegnő közül ő a legerősebb női karakter, akinek nincs szüksége férfira, aki majd megmenti.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.