A cseresznyés piskóta valószínűleg mindenkiben gyerekkori emlékeket idéz és igazi klasszikusnak számít, amit nyaranként legalább egyszer el kell készíteni, és nem csak a hagyományok miatt, hanem azért is, mert amilyen egyszerű, olyan isteni finom is.
A magozott cseresznyével bőséggel megpotyogtatott piskóta egyszerűségében is csodás, puha, könnyű, a benne megbújó édes gyümölcs a süti minden falatjába egy kis szaftosságot és nyarat is visz, és valószínűleg sokunknak ez volt az egyik első süti, amit a nagyival vagy édesanyánkkal együtt, majd egyedül megsütöttünk. Mindig sikert arat, akár lágyabb cseresznyével, akár pikánsabb meggyel készítjük, ráadásul tényleg egyszerű és kiadós.
Akinek van otthon Hotváth Ilona szakácskönyve, valószínűleg ennek a receptnek az alapjánál, a vizes piskótánál nyílik fel automatikusan az ikonikus alapmű, akinek nincs, az alábbiak alapján készítse el a nyár egyik kötelező és legfonomabb gyümölcsös süteményét, mi kicsit kevesebb cukorral készítjük…
Klasszikus cseresznyés piskóta
Hozzávalók:
Ha szeretnétek elkészíteni, akkor kattinsatok IDE