Egyéb kategória

Málnaszörp helyett málnapüré – kevés édesítővel, főzés nélkül, mindenmentesen

A málnaszörp mindenkiben gyerekkori emlékeket ébreszt, szép rózsaszín és mennyei finom, különösen a házi változat, már akik voltak annyira szerencsések, hogy a nagyijuk befőzzön. Ma már kétszer is meggondoljuk, nekiálljunk-e, nemcsak a munka miatt, hanem a felesleges sok cukrot is kerülnénk. Ez a módszer viszont szuperegyszerű, alig kell édesítő hozzá, fantasztikusan finom, főzés nélkül készül, és nem csupán szörphöz jó – imádjuk!

vous - 2018.07.04.
Málnaszörp helyett málnapüré – kevés édesítővel, főzés nélkül, mindenmentesen
Pádár Detti

Főzzetek mától csipettel és marékkal – gondolomra!

Nagymamáink főztje mindannyiunk lelkében ott él. Egyszerű fűszereik különleges ízvilágot alkottak, amelyet ha megérzünk, emlékek sora pörög le a szemünk előtt, máris mamáink kis konyhájában érezzük magunkat. Hogy tudtak ilyen finomságokat készíteni, hogyan sikerültek tökéletesre a sütik, ha nem használtak mérleget? Kérdezem, mint a modern kor gyermeke, akinek a receptjeiben a 6 gramm só és a 10 gramm tojássárgája is szerepel… Pádár Detti cikkét ide kattintva olvashatjátok.

Ahhoz, hogy málnaszörpöt készítsünk a klasszikus módon, nem kevés cukor és málna kell, az egyikkel spórolnánk a kalóriák miatt, a másikkal is, a pénztárcánk védelmében, de szerencsére az új technikai lehetőségeknek köszönhetően, amelyek már mindannyiunk konyhájában helyet kaptak, új módszerrel is készíthetük isteni málnás szörpikét, kicsit túllépve a klasszikuson.

Nem kell nagy dologra gondolni, csupán egy egyszerűbb turmix és egy fagyasztó kell hozzá, némi málna és ízlés szerinti édesítő, ami lehet porcukor, méz, sztévia, juharszirup, agavé, ki mit szeret, és persze fűszerezhetjük is vaníliával, gyömbérrel, rózsaborssal, citromhéjjal vagy citromlével.

Az "újragondolt" málnaszörp előnye a fentieken kívül, hogy tartósítószer sem kell hozzá, ugyanis a friss gyümölcspürét egyszerűen csak le kell fagyasztani jégkockatartóban, sokkal kevesebb édesítő kell hozzá, és nem csak szörp lehet belőle, de smoothie-hoz, müzlihez, joghurthoz, jeges teához, fröccshöz is adhatjuk, forró tejbegrízre dobva is mennyei! Ja, és nem csak málnával, hanem bármilyen bogyóssal – eperrel, szederrel, áfonyával, sót cseresznyvel, meggyel is működik!

A fagyasztott málnaszörp receptjéért kattintsatok ide!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.