Igazi csokiimádó desszert, belül krémes és lágy, kívül finoman omlós, nem lehet nem imádni, ráadásul nagyon egyszerű, és különlegessége, hogy joghurt az alapja, ettől lesz olyan rezgős, valósággal szétomlik a szájban...
Durván csokis, nem túl édes, nagyon gazdag és selymes változata ez a csokitortának, roppant egyszerű elkészíteni, hiszen a nedves és a száraz alapanyagokat két tálban össze kell keverni, majd az egészet elegyteni, és már mehet is a sütőbe. Ha igazán gyorsan akarunk haladni, akkor a nedves hozzávalókat érdemes összemelegíteni a mikróban, de ha nem akarunk mikrózni, akkor a csokit és a vajat gőz fölött érdemes felolvasztani, majd úgy hozzáadni a nedves keverékhez.
Fura módon ennek a csokitortának alapja sima joghurt, de nem érződik az ízén, a csoki és a kakaópor teljesen átveszi a dominanciát, nem kell hozzá tojás, és az alaptésztát érdemes egy kis reszelt narancshéjjalés rummal megbolondítani, hogy még teltebb, gazdagabb ízű legyen ez a fantasztikus állagú, krémes csokitorta.
Omlós-krémes csokitorta
Hozzávalók:
Az elkészítéshez kattintsatok IDE!