Egyéb kategória

Barbie új karrierje: robotinformatikai mérnök

Itt az új Barbie, aki 2018 szuperkarrierjét választotta az önmegvalósítás formájául: robotinformatikai mérnökként dolgozik.

vous - 2018.06.27.
Barbie új karrierje: robotinformatikai mérnök
Objektum doboz

Igen, a nők az elmúlt évszázadokban nem igazán kaptak esélyt arra, hogy bizonyítsák szellemi rátermettségüket: jobbára az otthon falai között élhették ki magukat csupán. Még szomorúbb a helyzet, ha a természettudományok terén elfoglalt helyünkről van szó: fájdalmasan kevés a női matematikus, informatikus, kutatóorvos és mérnök.

A Mattel legnépszerűbb játékát, Barbie-t a múltban gyakran érte az a vád, hogy kizárólag a külsőségekre hajt: hatalmas mellek, valószínűtlenül vékony derék, hosszú lábak, állandó smink és tökéletes frizura, miközben szellemi kvalitásairól vajmi keveset tudunk. A gyártó az utóbbi időben sokat tett a sztereotípiák eloszlatásáért: a plus size Barbie-k után a világ legismertebb nőit – például Frida Kahlót – mintázó figurák láttak napvilágot, most pedig itt az új csoda: a robotinformatikai mérnök.

Objektum doboz

A június 26.-tól 13,99 dolláros áron beszerezhető Barbie különböző bőrszínekkel is elérhető, továbbá laptop, biztonsági szemüveg és saját kis robot is jár hozzá. A Mattel úgy tervezi, hogy az első vásárlók hét ingyenes, direkt kislányoknak szóló online programozási órán is részt vehetnek, hogy minél több csak döntsön úgy, hogy a kódok világa is van olyan érdekes, mint a fodrászkodás…

Objektum doboz

Hú, ez tök menő!

barbie

#MoreRoleModels – 20 inspiráló magyar nő, akikről Barbie készülhetne

A nemzetközi nőnap előtt néhány nappal mutatták be az új Barbie-sorozatot, amelyet híres, inspiráló nőkről készítettek. A babák közül eddig mindössze három kapható kereskedelmi forgalomban, de összesen 14 nőről mintáztak babát.

A cikket ide kattintva >>> olvashatjátok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.