A sült és a sütés nélküli sajttorta is mindig biztos sikerre számíthat, de akkor az igazán finom, ha nagyon könnyű, krémes és vastag a sajtos réteg. Ebben a sült változatban hihetetlenül lágy, szinte remegős a finom töltelék, szinte habos - a titka, hogy jól ki kell dolgozni a masszát, majd vízbe állítva, gőzben megsütni
Pillekönnyű, nem túl édes, nagyon lágy, kellemesen citomos és vaníliás ez a sajttorta, egyszerűen összeállítható, de hosszan sül és hosszan hűl, hogy a tökéletes állagot elérje. Munka tényleg nincs sok vele, mindent a robotgép végez, de türelemre azért szükség van, viszont olyan finom, hogy megéri a várkozást.
A gőzben sütésnek köszönhetően nagyon könnyed, szinte habosra sül a vastag sajtos rész, ráadásul ebben a változatban nincs liszt – az alaptésztában zabpehely és mandula van, a krémsajtos rétegben étkezési keményítő váltja ki a lisztet, mennyei finom, főleg akkor, ha egy kis friss gyümölccsel vagy pikánsabb gyümölcsraguval tálaljuk…
A gluténmentes krémes sült sajttorta receptjéért kattintsatok ide >>>