Világ

10 fotó, amit látnotok kell a II. Erzsébet királynő születésnapi ünnepségéről

A Trooping the Colour London legnagyobb katonai parádéja, melyet a királynő születésnapja alkalmából tartanak. Ilyenkor az egész család megjelenik, amely – köszönhetően az egyre több, lassan zabolázhatatlan fiatal hercegnek és hercegnőnek – kifejezetten szórakoztató a halandók számára is. Összegyűjtöttük 10 kedvenc fotónkat 2018-as eseményről.

vous - 2018.06.10.
10 fotó, amit látnotok kell a II. Erzsébet királynő születésnapi ünnepségéről

10.

II. Erzsébet királynőnek két születésnapja is van: az igazi április 21-én volt, akkor töltötte be a 92. életévét. A második születésnapot minden év júniusának második hétvégéjén tartják, mert ilyenkor jobb az idő, fel lehet vonulni, lehet a szabadban ünnepelni. Nem II. Erzsébet találta ezt ki, hanem édesapja, VI. György, aki novemberben született, akkor pedig nem mutatott volna ilyen jól a királyi parádé. Annak az uralkodónak vagy uralkodónőnek, akinek nem nyárra esik a valódi születésnapja, nyáron is tartanak egy ünnepséget.

De kire mosolyog ilyen kedvesen a királynő?

Objektum doboz

9.

Természetesen fiára, András yorki hercegre, aki idén először lovagolt a királynő mellett, miután átvette a tisztséget édesapjától, Fülöp hercegtől. És az unokájára, Vilmos hercegre, aki szintén lóháton érkezett a palotába.

Objektum doboz

8.

Katalin hercegné és Kamilla hercegné egy hintóval érkeztek. És színben össze is öltöztek.

Objektum doboz

7.

Meghan Markle először vett részt ilyen eseményen. Ismerős a kalapja, ugye?

Objektum doboz

Objektum doboz

6.

A parádén tehát mindenki ott volt, aki számít. Készült egy szokásos, unalmas családi fotó is. De nézzük inkább a részleteket

Objektum doboz

5.

Hercegnék egymás mögött. Teljesen egyértelmű, kiből lesz királyné.

Objektum doboz

4.

Sarolta hercegnő addig izeg-mozog, míg egyszer csak majdnem lepottyan…

Objektum doboz

Objektum doboz

3.

Azért voltak nyugodtabb pillanatok is…

Objektum doboz

2.

Parádés videó: György herceg és Sarolta hercegnő unokatestvére, Savannah Phillips valószínűleg sosem jut trónközelbe, hiszen édesapja a 14. helyet foglalja el az Egyesült Királyság trónöröklési rendjében. De ezzel a néhány mozdulattal örökre beírta magát a történelembe.

Objektum doboz

1.

Objektum doboz

És a királyi vér…

Objektum doboz

600

David Attenborough dokumentumfilmet készített Erzsébet királynő projektjéről

A klímaváltozás és az erdők újratelepítése is szóba kerül abban a dokumentumfilmben, amelyet David Attenborough készített II. Erzsébet királynővel. A királynő nemzetközösségi projektjének lényege, hogy 53 országban telepítenek erdőket a jövő generációjának.

Bővebben itt >>> olvashattok a filmről!

Ajánlott cikkek