Egyéb kategória

A koncentrációs tábor női réme és a szadista szépség – Női sorozatgyilkosok 2. rész

Ki számít sorozatgyilkosnak? A definíció szerint az, aki három vagy több embert öl meg különböző időpontokban. Valamiért a fogalmat, a legtöbb ember – akarva akaratlanul – általában férfiakhoz köti. Gondoljunk csak Charles Mansonra, Hasfelmetsző Jackre vagy a rejtélyes Zodiákusra! A rideg valóság viszont az, hogy a női nem is szép számmal képviselteti magát ebben a cseppet sem illusztris társaságban.

vous - 2018.06.10.
A koncentrációs tábor női réme és a szadista szépség – Női sorozatgyilkosok 2. rész

Cikksorozatunk első részében megismerhettétek Delphine LaLaurie történetét, aki hatalmas házuk padlásán rabszolgákat kínzott, szó volt Belle Gunnessről, aki megölte családját életbiztosításuk miatt, majd a hirdetésére jelentkező férjjelölteket arra kérte, hogy hozzák magukkal az összes pénzüket jó szándékuk bizonyítékaként. Találkozásaik után mindegyiküket megmérgezte. A brit történelem egyik legaljasabb sorozatgyilkosaként elhíresült Mary Ann Cottont pedig az első "fekete özvegyként" emlegették, ő egyszerű módszerrel tette el láb alól családtagjait, de sokáig az orvosok sem jöttek rá, mi okozta az áldozatok halálát.

Folytatjuk a listát, újabb női sorozatgyilkosok történetét ismerhetitek meg!

Ilse Koch

Margareth Ilse Köhler 1906. szeptember 22-én látta meg a napvilágot egy drezdai munkáscsaládban. Az iskolában csendes, szófogadó gyermeknek ismerték, aki meglehetősen nagy sikereket ért el a helyi fiúk körében. 15 évesen abbahagyta az iskolát, gyárban kezdett el dolgozni, a felpezsdült társadalmi mozgalmak kiragadták a szürke hétköznapokból, lelkes híve lett a náci eszméknek.

Összeházasodott Karl Otto Koch SS-tiszttel, miután megszületett második gyermekük is Karl és Ilse megnyugodtak, hiszen teljesítették a náci párt által elvárt kétgyermekes családmodell követelményét. A férfit a buchenwaldi koncentrációs tábor vezetőjévé nevezték ki, így Ilse is hatalomhoz jutott. Karl minden idejét munkájának szentelte, szinte teljesen megfeledkezett feleségéről.

A későbbi elemzések szerint Ilse ezért kezdte hírhedt, kegyetlen tevékenységét a láger területén belül.  

A táborparancsnok feleségeként kivételezett helyzetben volt, luxuskörülmények között élhetett. Nappal ostorral járkált a barakkok között és a számára nem szimpatikus embereket önkényesen megkorbácsolta. Kutyasétáltatás közben szokása volt terhes nőkre ráuszítani az ebeket. Gyakran kényszerítette a rabokat arra, hogy perverz szexuális aktusok közepette fajtalankodjanak egymással. Ilse gyűjteni kezdte áldozatai fejét, melyekből fali díszeket, papírnehezéket készített.

De ez sem volt elég neki.

Lenyúzatta a rabok bőrét, amelyből aztán könyvborítót, pénztárcát, kesztyűt varratott. Bár egy gyilkosságot sem tudtak rábizonyítani, Ilse Kochot életfogytiglani börtönre ítélték kényszermunkával megtoldva. 1967. szeptember 1-én a 60 éves asszony elfogyasztotta ebédjét, utolsó levelet írt fiának, majd lepedőjével felakasztotta magát. Sosem bánta meg bűneit.

Objektum doboz

Judith Ann Adams

Judith Ann Adams 1964. június 7-én született a Tennessee állambeli Murfreesboróban. Gyermekkora eseménytelenül telt, egészen addig, míg 9 évesen az alkoholista apja meg nem halt egy balesetben. Édesanya ezután sok férfit csalt a lakásukra, akiktől a kis Judith nagyon félt. Sokszor a közeli erdőbe menekült, volt, hogy az éjszakát is ott töltötte. 15 évesen találkozott a nála 11 évvel idősebb Alvin Howard Neelley Jr.-ral. A nős férfi piti bűnöző volt, Judith kedvéért elvált feleségétől is. Egy évre rá a fiatal lány elszökött a szeretőjével és férjhez ment hozzá.

Lopásból éltek, de Judithnak több kellett.

Terhes volt, amikor fegyveres rablásokba kezdett, elkapták, de mivel még fiatalkorú volt, csak javítóintézetbe küldhették. Ott szülte meg ikreit. A börtönőrök is elcsodálkoztak rajta, mennyire hideg, érzelemmentes és üres tekintetű volt a lány. Judith az állította, fegyőrei megerőszakolták, így bosszút akart állni, amikor kiszabadult. Több kísérlete is volt, de nem sikerült végeznie áldozataival.

Objektum doboz

1982. szeptember 25-én Rome városában lévő bevásárlóközpont előtt egy 13 éves kislánynak, Lisa Ann Millicannek felajánlotta Judith, hogy hazaviszi. A kislány nem tudta, hogy egy csapdába sétált bele. Judith a férje segítségével elrabolta és egy motelbe vitte Lisát, három napon át fogva tartották, rendszeresen megerőszakolták, lelkileg és fizikailag is kínozták. A harmadik napon a lányt elvitték a Little River Canyonhoz, ahol Judith lefolyótisztítót injekciózott Lisa ereibe. Egy ilyen erős oldószer feloldja az ereket, a húst és a zsírt is, irtózatos fájdalommal. Judith az áldozat mindkét karjába, a nyaka mindkét oldalára és a fenekébe is szúrt, de nem érte el a kívánt hatást. Bár embertelenül szenvedett, Lisa még életben volt. Judith elvesztette a türelmét, lelőtte a lányt és a holttestet lelökte a canyon mélyére.

A gyilkos nő többször is telefonált a rendőröknek, elárulta, hol találják a holttestet, de akkor még nem tudták elkapni.

A házaspár összebarátkozott egy fiatal jegyespárral, Janice Kay Chatmannel és John  Hancockkal. Túrázni hívták őket a hegyekbe, természetesen nem hátsó szándék nélkül. Egy eldugott, erdős területen lelőtték a pár férfi tagját, a nőt pedig egy motelbe vitték, ahol szexuálisan és fizikailag is bántalmazták az ikreik szeme láttára, majd másnap őt is lelőtte Judith.

Judith Ann

Judith Ann
Forrás:
Pinterest

A szadista nő és férje ezután elrabolt egy újabb fiatal lányt, akinek a nevét nem adták ki a hatóságok. Valószínűleg ő lett volna a következő áldozatuk, arra viszont nem számítottak, hogy a túrázni hívott pár férfitagja túléli a lövést. Sikerült eljutnia egy kórházig, majd annyi információt tudott átadni a rendőröknek, ami elég volt Judith és Alvin kézre kerítéséhez. Judith mindent Alvinra akart kenni, de az életben maradt áldozatok megerősítették, hogy a pár női tagja volt a főnök, férjét is ő manipulálta.

 Az előzetesben szült egy harmadik gyermeket, és ekkor még csak 18 éves volt.

Alvin végül 22 évet töltött börtönben, 2005-ben halt meg természetes halállal. Judithot Alabamában küldtek a halálsorra, fellebbezni próbált, de a kérvényét elutasították. A kivégzés időpontját 1999-re tűzték ki, de Alabama állam kormányzója kegyelmet adott a nőnek, pont pár nappal azelőtt, hogy villamosszékbe ültették volna. Életfogytiglani börtönre ítélték a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségével. Az ítélet vita tárgya lett, de a kormányzó azzal érvelt, hogy a '83-as esküdtszék is ezt akarta. A feltételes szabadlábra helyezés legkorábbi időpontját 2014-ben állapították meg, de egy 2003-as törvény miatt viszont nem szabadulhatott Judith, egész hátralévő életét börtönben kell töltenie. A nő azóta sem folyamodott szabadulási kérelemért.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.