Egyéb kategória

Így segítsetek át bárkit egy pánikrohamon

Egy pánikroham nagyon ijesztő tud lenni, és sokat segít, ha van mellettünk valaki olyan közben, aki tudja, mi történik, és képes segíteni. Ha ezeket a tippeket megfogadjátok, akár ti is lehettek azok, akik meg tudják nyugtatni azt, aki éppen ilyenen megy keresztül.

vous - 2018.05.06.
Így segítsetek át bárkit egy pánikrohamon

A pánikroham annyiban különbözik a szorongástól, hogy ilyenkor a pánik átveszi az irányítást a testünk felett, és képtelenek vagyunk saját magunktól lenyugodni. A testünk elképesztő tüneteket produkál, a légszomjtól kezdve a klausztrofóbián át a szédülésig, és az egész szervezetünk azt kiáltja, hogy ennyi, most fogunk meghalni, ez az a pillanat, amiből nincs tovább. Egy ilyet átélni tényleg megrázó élmény, de sokat segíthet az, ha van a pánikrohamos mellett valaki, aki tudja, hogyan javítson a helyzeten. Ha szeretnétek segíteni azon, aki éppen ilyet él át, kövessétek az alábbi tippeket!

Maradjatok nyugodtak!

A legfontosabb, amit tehettek, hogy szilárd sziklaként álltok az illető mellett, vagyis nem veszítitek el a fejeteket, és nem kezdtek ti is pánikolni. A pánikrohamos embernek sokat számít, ha látja, hogy nincs akkora baj, és nem mindenki éli át azt, amit ő.

Forrás:
Unsplash

Segítsetek lenyugtatni a légzésüket!

A pánikroham gyakori tünete a légszomj és az ezt ellensúlyozó szapora légzés. Ahhoz, hogy a pánikrohamos tisztán tudja látni a helyzetet, és a szervezete ne legyen vészüzemmódban, le kell nyugtatni a légzését. Segítsünk neki, hogy lassabb, mély levegőket vegyen, és koncentráljon a légzése ritmusára.

Tudassátok, hogy számíthatnak rátok!

Fontos, hogy a pánikrohamos érezze, hogy nincs egyedül, és számíthat valakire, aki majd tudja, hogy mi fog történni, és segít átlendülni a nehezén. Ilyenkor ugyanis az is még egy plusz stressz a pánikrohamot átélő számára, hogy azt hiszi, egyedül van, és senki nem tudja, mi történik vele. Ha átadhatja másnak az irányítást, már hatalmas segítség a számára.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.