Egyéb kategória

Szomorú: műanyagszigeten rakott fészket egy hattyú

Az már senkinek nem meglepő, hogy a műanyagszennyezésünk elképesztő mértékben elharapódzott, és komoly problémát jelent mind globálisan, mind lokálisan. De egészen addig, amíg nem látjuk a saját szemünkkel, ritkán hisszük el – Koppenhágában az emberek éppen most szembesültek azzal, mekkora a baj, amikor egy helyi hattyú egészen egyszerűen egy szemétszigeten rakott fészket.

vous - 2018.04.24.
Szomorú: műanyagszigeten rakott fészket egy hattyú

A műanyagszennyezés ritkán van szem előtt, hiszen nagyon ritkán találkozunk akkora mennyiségű műanyaghulladékkal, amely már megbotránkoztat bennünket. Tudjuk, hogy óriási szemétszigetek úsznak az óceánon, de mivel nem látjuk őket, nem foglalkozunk velük annyira, mint kellene. Más a helyzet viszont akkor, amikor a természet és a hulladék kapcsolata a közvetlen közelünkben ütközik ki: ez történt most Koppenhágában, ahol egy hattyú egy szemétcsomóra rakott fészket, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga volna.

Objektum doboz

A cikk folytatását megtaláljátok a Fyouture oldalán, ide kattintva

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.