Egyéb kategória

4 ok, amiért hagyjátok el az előre csomagolt salátákat!

Csomagolt zöldségeket vásárolni nagyon kényelmes – elég nagy az esélye, hogy már meg vannak mosva, össze vannak keverve előre, és sokat nem kell velük dolgoznunk, hogy használhatóak legyenek. De van négy komoly okunk arra, hogy inkább hagyjuk el ezeket a zöldségeket, és válasszuk az eredeti, csomagolatlan formájukat.

vous - 2018.04.23.
4 ok, amiért hagyjátok el az előre csomagolt salátákat!

1: Elvesznek a vitaminok

Az előre csomagolt saláták nagy része akár már többhetes is lehet – éppen ezért rengeteg vitamint és ásványi anyagot veszít, sőt, nem is olyan finom, mint a friss változatok. Sokkal jobban járunk az eredeti salátákkal, ha mi vesszük meg és keverjük össze őket, így nem veszik el belőlük az a rengeteg tápanyag, amiért megvesszük őket.

2: Gondoljunk a vízfogyasztásra!

Statisztikák szerint az előre csomagolt salátákat nagyjából háromszor mossák át – ez pont kettővel több a szükségesnél, ezért óriási vízpazarlásról beszélhetünk. Ez pedig leginkább azért probléma, mert egyre fogy a tiszta édesvíz a bolygón.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatást ITT olvashatjátok! 

Forrás:
Unsplash
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.