Egyéb kategória

8 dolog, amit nem tudtatok a ma születésnapos II. Erzsébet királynőről

II. Erzsébet királynő április 21-én ünnepli a születésnapját. A ma 92 éves királynővel mi is sokat foglalkozunk, hiszen kedveljük a Windsorokat, ráadásul Európa egyik legrégebbi királyi családjában mindig történik valami. A királynő születésnapján a kedvenc cikkeinket gyűjtöttük össze, amelyeknek így vagy úgy közük van hozzá. Isten éltesse a királynőt!

vous - 2018.04.21.
8 dolog, amit nem tudtatok a ma születésnapos II. Erzsébet királynőről
corgi

1. Elpusztult az utolsó corgija is

A Vanity Fair címlapján még együtt szerepelt az utolsó két corgijával, napokkal ezelőtt azonban elpusztult a királynő utolsó corgija is. A korábbi évtizedekben nagy létszámú udvari corgifalka az utóbbi években folyamatosan fogyatkozott, mivel az uralkodó – tekintettel saját hajlott korára – korabeli nem cáfolt sajtóértesülések szerint már 2009-ben úgy döntött, hogy nem pótolja újakkal az élők sorából távozó kedvenceket – írja az MTI.

A két évvel ezelőtti közös címlapfotót az ebekkel ide kattintva nézhetitek meg.

Erzsébet királynő

2. A ruháinak jelentése van

Ha II. Erzsébet királynő megjelenésére gondoltok, akkor biztosan eszetekbe jut a tökéletesség, az elegancia és az alkalomhoz illő öltözködés. Ide kattintva néhány érdekességet olvashattok arról, hogy miért éppen azt viseli a királynő, ami rajta van.

parfüm

3. Bizonyos szavakat soha nem használ

A (brit) királyi élet nem egyszerű: a fényűző élet és a díszes kalapok mellett a brit társadalom legfelső szintje egy nagyon specifikus szókincset használ, akár egy titkos kódot, ha úgy tetszik. Többek között a parfüm szó sem szerepel a szótárukban.

És még mi minden nem? Ide kattintva elolvashatjátok!

diana

4. Köze volt Diana halálához?

Természetesen erre a vad feltételezésre egyelőre senki nem talált bizonyítékot, de azt tudni lehet, hogy Diana hercegné és Erzsébet királynő kapcsolata viharos volt. Illetve azt is, hogy Diana végtelenül őszinte interjúja, amellyel tévétörténelmet írt, az egész monarchiát válságba sodorta. Ilyet utoljára akkor éltek meg, amikor VIII. Eduárd visszalépett a trónról, hogy elvehesse feleségül Wallis Simpsont.

A tévéinterjúról szóló teljes cikkünket ide kattintva olvashatjátok.

Erzsébet királynő

5. Titkos nyelvet „beszél”

El tudjuk képzelni, egy nő mennyi mindenre használja a táskáját. Azt azonban még csak nem is sejtitek, Erzsébet királynő számára milyen fontos eszköz ez a kiegészítő.

Ide kattintva elolvashatjátok, mit üzen vele a személyzet számára.

erdő

6. A corgik mellett a fákat is imádja

Erről pedig David Attenborough-nak is beszélt egy most (2018 áprilisa) bemutatott dokumentumfilmben.

A részletekről, és II. Erzsébet királynő nagyszabású terveiről ide kattintva olvashattok többet.

Erzsébet királynő

7. Útlevél nélkül utazik

Jó, ez érthető is, hiszen mindenki tudja, kicsoda. Viszont nem ez az egyetlen furcsaság vele kapcsolatban.

Ide kattintva 5 további érdekességet tudhattok meg róla.

kiralyi-csalad-teszt1

8. És mi van a többiekkel?

Lehet, hogy Erzsébet királynőről mindent tudtok innentől kezdve, de mi van a királyi család több tagjával. Ha kíváncsiak vagytok, mennyire vagytok képben a királyi családdal, töltsétek ki a következő tesztet!

TESZT! TESZT! TESZT! TESZT!

Ajánlott cikkek