Egyéb kategória

Tippelni ér! – Kedvenc VOUS-tesztjeink egy helyen

Ez frankó! – szól a mai napunk témája, aminek alkalmából elhoztuk nektek legfrankóbb tesztjeinket. Legyen szó sorozatokról, filmekről, divatról vagy épp helyesírásról – most letesztelhetitek tudásotokat! 

vous - 2018.04.19.
Tippelni ér! – Kedvenc VOUS-tesztjeink egy helyen

1. Ha a helyesírásátokat tesztelnétek… 

ha-reg-szegyelltetek-el-magatokat-ez-a-teszt-nektek-keszult-vous-lanyok1

Abszolut vagy abszolút?

Ötös lett a magyarérettségitek? Elsőként veszitek észre az elgépeléseket, hibákat a cikkeinkben? Akkor a következő kvíz bizony nektek szól! Szerintünk simán elhasalhattok a legújabb helyesírás-tesztünkön. Szerintetek?

A tesztért kattintsatok IDE!

2. Ha azt gondoljátok, mindent tudtok Katalinról… 

katalin-hercegne

Biztos mindent tudtok a hercegnéről?

Katalin hercegné állandó téma egy női szerkesztőség életében – ezalól mi sem képezünk kivételt. Előszeretettel figyeljük, mikor mit visel, milyen hajat vágat, hogyan viseli a terhességet, mennyit fogyott vagy épp hízott. Nem volt kérdés, hogy Cambridge hercegnéjének 36. születésnapjára előállunk valamivel, mondjuk egy teszttel. Ezúttal rajtatok a sor, csekkoljátok, ti mennyit tudtok az angolok kedvencéről!

A tesztet ITT találjátok.

3. Ha kívülről fújjátok a Trónok harcát… 

A nők végre nem szextárgyak – Most akkor a Trónok harca csajai feminista idolok?

 A nagy-GoT teszt

"Amikor véget ért a Trónok harca 7. évada megfogadtam, hogy elkezdem nézni újra a sorozatot a legelejéről. Egyrészt így pótolom a GOT-dózist, másrészt szeretnék minden apró részlettel tisztában lenni. Nos, eddig nem tudom, hogy mit néztem, de olyan mintha egy teljesen új sorozatot kezdtem volna el – rengeteg dologra nem emlékeztem. Hogy ne csak én érezzem magam így, ezért készítettem egy Trónok harca-tesztet. Nem tagadom, a cél az volt, hogy egy kifejezetten nehéz kérdéssort kapjatok. Persze egy igazi rajongón nem foghatnak ki az alábbi kérdések, de meg kell dolgozni minden egyes pontért. Hajrá!"  Ide kattintva ti is kitölthetitek a tesztet.

4. Ha az utóneveket is jól ismeritek…

tablet-gyerek-neveles1

Fahéj, Ariel, Edda?

Míg a tengerentúlon az Anakin, a Khaleesi és a Leia keresztnevek hódítanak, addig itthon egyre több a Benett, a Nátán és a Janka – és most csak az egyszerűbbeket említettük. Néhány hónapja ugyanis anyakönyvezhetővé vált akár az Ajándék, a Kandida vagy épp a Vulkán utónév. Ti tudjátok, melyiket kaphatja nő és melyiket férfi? Teszteljétek, mennyire vagytok otthon a magyar keresztnevekben!

A tesztet ide kattintva éritek el. 

5. Ha felelevenítenétek a Dirty Dancing-élményeiteket…

dirty dancing

Egy film, 20 kérdés

30 évvel ezelőtt mutatták be Amerikában a Dirty Dancing című filmet, ami azóta a romantikus műfaj egyik klasszikusává vált. Nem csoda, hiszen minden adott volt a sikerhez: tánc, zene, szerelem, és persze Patrick Swayze. Az ikonikussá vált ruhák, idézetek és jelenetek mindenki számára ismerősek – már csak az a kérdés, mennyire.

Íme a tesztünk, amivel kideríthetitek!

6. Ha szeretitek a brazil szappanoperákat… 

sorozat

Miben is volt a Marichuy?

"Soñadoras, Titkok és szerelmek, Csacska angyal… Nem kell tovább sorolnom, hiszen már a címből rájöttetek, hová kattintottatok. Ha pedig itt vagytok, azt jelenti, hogy ti is imádtátok a régi dél-amerikai szappanoperákat. Tény: 2005 után is készültek hasonló sorozatok, de mind tudjuk, hogy azok meg se közelítették Paula Brachót és társait, mert ők utánozhatatlanok és nagyszerűek." – Éppen ezért készítettünk egy tesztet, melynek segítségével feleleveníthetitek az egykori telenovellák részleteit. 

A tesztért kattintsatok IDE

7. Ha romantikus filmekben is verhetetlenek vagytok… 

romantikus film teszt

Milyen színű ruhát visel Allie a Szerelmünk lapjai csókolózós jelenetében?

Igazából szerelem, Szerelmünk lapjai, Édes november, Sztárom a párom, Dirty Dancing – romantikus filmek, amelyeket a legtöbben kívülről fújtok. De vajon tényleg a legapróbb részletekig ismeritek ezeket a történeteket? Tesztünkkel most kideríthetitek, mennyire vagytok képben. 

A kérdéseket ITT találjátok. 

8. Ha az irodalom szerelmeseinek tartjátok magatokat…

vers teszt

Felismeritek a költőt a vers kezdő sora alapján?

A versekhez fűződő viszonyunk lehet teljesen prózai, drámai vagy akár eposzi is. Vannak, akik szonettet írnának a kedvenc ódájukhoz, mások egy epigrammával lerendeznék a kapcsolatukat. Egy biztos: április 11. a költészet napja Magyarországon 1964 óta. József Attila születésnapjához kötjük, de ezen a napon született Márai Sándor is.

Tesztünkben 15 vers első sora alapján tippelhetitek meg a költőt ITT.

9. Ha a divat a ti asztalotok…

divat szó kifejezés teszt

Clutch? Culotte? Couture? 

2017-ben bizony az ember lánya képtelen úgy átgörgetni egy hirdetésen, női portálon vagy épp egy webshopon, hogy ne fusson bele legalább egy angol kifejezésbe. Mi is gyakran kapunk felháborodott kommenteket, miszerint miért írjuk le, hogy outfit, basic, oversize vagy mom jeans? Nos, azért, mert az Instagram korában ezek a szavak már pont annyira elfogadottak, mint mondjuk a menedzser vagy biznisz kifejezés. Érdekel, mennyire vagytok naprakészek „divatos” szavakban? 

Ide kattintva letesztelhetitek tudásotokat! 

10. Ha már eleget utaztatok…

Amikor megáll az idő – Romantikus mozgóképsorozat Budapestről

Felismeritek madártávlatból Európa fővárosait?

Párizs, Amszterdam, London, Budapest, Berlin. Imádjuk az európai nagyvárosokat, ha tehetjük, utazunk is a VOUS-lányokkal. Na nem közösen, hanem mindenki a kedvenc városába, és természetesen a kedvenceink listáját szeretjük bővíteni is. Elképzelhető, hogy nagy bajban lennénk, ha a kedvenc városainkat madártávlatból kellene felismerni.

Nektek menne? ITT tesztelhetitek! 

Ajánlott cikkek