Harold McGee egy ételtudós (igen, ilyen is létezik), aki azzal foglalkozik, hogy a sütés-főzést összekösse a tudománnyal azért, hogy minél finomabb és táplálóbb ételeket kreáljon. Az alábbi 8 tipp ezért elég rendhagyó, de mindenképpen rengeteget segít, ha úgy döntünk, belevetjük magunkat a sütés-főzés örömeibe!
1. A párolt zöldségeket száradás után öntsük le olívaolajjal
A párolt zöldség főzés után gőzölög, tehát veszít a nedvességtartalmából. Száradás után pótoljuk olajjal!
2. A bogyós gyümölcsök tovább elállnak, ha meleg vízbe tesszük őket
Persze nem örökre – csak ha hazahoztuk a boltból, és mindössze pár percre. Ez azért fontos, mert így elpusztul minden olyan élőlény a belsejükben és a héjukon, ami a korai rothadást okozná. 50–55 Celsius-fokos víz már tökéletes lesz!
3. Újra felfrissíthetjük a steaknek való húst, ha megkapargatjuk
Ha már régóta áll a hűtőnkben, kapargassuk le az elszíneződéseket egy késsel, és rövid időre mossuk meg hideg vízben. Ezután töröljük át papírtörlővel.
4. A steaknek sem muszáj kiszáradnia
Nem kell hozzá semmilyen technika, egész egyszerűen elég, ha 60 Celsius-foknál nem sütjük magasabb hőmérsékleten.
A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok el.