Egyéb kategória

Arcok és hangok a Disney-hercegek mögött

Szegény Disney-hercegekről nem sok szó esik, de most bepótolunk mindent. Megmutatjuk nektek, kik kölcsönözték eredetileg a hangjukat a jóképű hercegeknek. 

vous - 2018.03.07.
Arcok és hangok a Disney-hercegek mögött

Bill Phipps, Mike Douglas – Szőke herceg, Hamupipőke 

Bill Phipps elsősorban a sci-fi műfajból ismert, ő kölcsönözte Hamupipőke Szőke hercegének beszédhangját. A daliás énekhangja pedig Mike Douglas, aki később a saját népszerű talk showjával vált ismertté – ő sajnos már nem él.

Forrás:
Disney/Mental Floss

Aladdin – Scott Weinger

 A most 42 éves Scott Weinger hangján szólal meg Aladdin az összes részben. Scott főként animációs filmeket szinkronizál, de láthattátok a Rendőrakadémia 5.-ben is.

Forrás:
Disney/Mental Floss

Robby Benson – Ádám herceg, A szépség és a szörnyeteg

Akik A Szépség és a Szörnyetegen nőttek fel, valószínűleg nem tudják, de Robby Benson a 70'-es évek tinibálványa volt. Jelenleg akítv forgatókönyvíró, rendező. 

Forrás:
Disney/Mental Floss

Santino Fontana – Hans, Jégvarázs

Na jó, abban megegyezhetünk, hogy Hans nem a legjóképűbbb „herceg”… A 35 éves Santino Fontana ismerős lehet a Lánytesók és a Crazy Ex-Girlfriend című filmben.

Forrás:
Disney/Mental Floss

Christopher Daniel Barnes – Eric herceg, A kis hableány

Christopher Daniel Barnes nemcsak Eric hercegként emlegetheti magát, az 1994-es Pókember animációs filmben ő kölcsönözte a hangját a címszereplőnek.

Forrás:
Disney/Mental Floss

 B.D. Wong-beszédhang, Donny Osmond-énekhang – Li Shang, Mulan

Forrás:
Disney/Mental Flosss
disney mese

Hatalmas Disney-homályok nyomában: mit kezdett a hét törpe a drágakövekkel?

Néha már annyira elvakítanak minket a Disney-mesék, hogy nem is vesszük észre, mennyi indokolatlan és magyarázatra szoruló történés van ezekben a mesékben. Ha magyarázatot nem is tudok adni, de lássuk, mik azok a homályos részek a Disney-mesékből, amik eddig sosem derültek ki!

A cikk ITT folytatódik.

Harry Stockwell – Herceg, Hófehérke

Sajnos Harry Stockwell-re sem emlékezhettek már, ez azért van, mert Hófehérke Hercegén kívül más (számunkra) maradandót nem alkotott – de azért ezt odatette. 

hófehérke herceg

Forrás:
Disney/Mental Floss

Zachary Levi – Nyálas Eugén, Aranyhaj és a nagy gubanc

 Zachary Levi-t már rengeteg szupermoziban láthattátok. Legismertebb szerepe, Chuck Bartowski a Chuck című sorozatból, de a hangját adta többek között az Alvin és a mókusok 2.-höz, valamint szerepelt a Thor-filmekben is.

Forrás:
Disney/Mental Floss

Bizonyára az is érdekelhet benneteket, hogy kik a Disney-hercegek magyarhangjai! Kövessetek bennünket figyelmesen, és hamarosan megtudhatjátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.