Egyéb kategória

30 perces kedvencek – 8 bevált gyors és kiadós recept

Vannak napok, amikor egyszerűen nincs idő a főzőcskézésre, de ilyenkor is megérdemlünk a nap végén hazatérve egy laktató, tartalmas, de egészséges fogást, ami mellett megbeszéljük a nap történéseit. Aki a pizzarendélést vagy valamilyen fagyasztóból előkapott bolti készételt választaná, annak inkább mutatunk 8 kedvenc és jól bevált receptet, amit 30 perc alatt simán elkészíthetünk.

vous - 2018.01.30.
30 perces kedvencek – 8 bevált gyors és kiadós recept

A félreértés elkerülése végett: a pizza a világ egyik legjobb étele, de rendelve már többnyire félig kihűlt, a dobozban kicsit be is puhul a kiszállítás alatt… A fagyasztott készételekkel pedig az a tapasztalat, hogy drágák, és ritkán annyira étvágygerjesztőek a tányéron, mint a csomagoláson látható csábító fotó.

Ezzel szemben a fagyasztott zöldségek, halak, húsok, gyümölcsök jó szolgálatot tehetnek

– ezekben nincs semmilyen adalék, és megkönnyítik a konyhai munkát, ahogy egyes konzervek is, mint amilyen a bab, a kukorica vagy például a csicseriborsó.

No de vissza a gyors vacsorához… Ahhoz, hogy hirtelen 30 perc alatt varázsolni tudjunk, nem árt egy közepesen felszerelt háztartás az alapélelmiszerekkel, némi fűszerrel, egy praktikus konyhai robotgéppel, de a legfontosabb talán az ötlet, vagyis a recept, ebben próbálunk meg most segíteni kedvenceinkkel.

1. Sós gofri

Kívül ropogós, belül omlós, és sósan is nagyon finom, egyszerűbb és gyorsabb alternatívája a lángosnak, sajttal és sonkával, tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva, egy salátával tálalva senki nem tud ellenállni neki, ráadásul 5 perc az összeállítása, a sütés pedig akár történhet közösen, az asztalnál is.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek