Egyéb kategória

Az egész ország büszke rá! Ismerjétek meg jobban Fucsovics Mártont!

Az elmúlt napokban biztos ti is többször hallottátok Fucsovics Márton nevét. A 25 éves magyar teniszező Roger Federerrel játszott az Austral Open férfi egyes nyolcaddöntőjében. A mérkőzésre magyar időszerint hétfő hajnalban került sor, és bár Márton kikapott a klasszistól, bravúros teljesítményt nyújtott, az egész ország büszke rá.

vous - 2018.01.22.
Az egész ország büszke rá! Ismerjétek meg jobban Fucsovics Mártont!

Az Austral Open nyolcaddöntőben az előző évi győztes, tizenkilencszeres Grand Slam-győztes Roger Federer volt Fucsovics ellenfele, aki három játszmában, 6–4, 7–6, 6–2-re győzött a magyar játékos ellen, aki így sajnos búcsúzik a versenytől. 

Objektum doboz

Ennek ellenére a szaklapok szerint Fucsovics kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és egyáltalán nem ijedt meg partnerétől, bátran játszott. (Fucsovics korábban már edzőmérkőzést is játszott Federerrel.)

Mártonnak ezzel a meccsel saját bevallása szerint, gyermekkori álma vált valóra.

Marciról Federer is elismerően nyilatkozott, azt mondta nagyszerű sportolónak tartja és nagyon örül neki, hogy a sok munka meghozta Fucsovicsnak a sikereket, hiszen nagyon jó eredményt ért el a tornán. 

Objektum doboz

Fucsovics Márton ötéves korában kezdett el teniszezni, és már nyolcéves korában meghatározó szereplőjévé vált a mezőnyének. A Nike Junior Tour magyarországi döntőjének győzteseként ő képviselte Magyarországot a dél-afrikai Sun Cityben rendezett Világdöntőn a tizenkét éves fiúk mezőnyében.

Innentől nem volt megállás. 

Objektum doboz

Tagja lett a magyar válogatott utánpótlás-keretének, illetve részt vett az országos elismertségű Héraklész utánpótlás nevelési programban Budapesten.

Élete első felnőtt nemzetközi versenyét tizenhat évesen, 2008 januárjában Bergheimben játszotta le. Ugyanebben az évben egy újabb németországi pénzdíjazású tornán szerezte meg élete első ATP-pontját, és ezzel 2008. júliusában az 1611. helyen debütált a felnőtt világranglistán.

Az első nagyobb sikert, egy évvel később, 2009-ben a második kategóriás hallei füves pályás tornán érte el, ahol tornagyőzelmet arott.

Objektum doboz

Marci 2011-ben, 19 évesen kezdett versenyezni a felnőttek között. Akkori célját, miszerint szeretne bekerülni az első 200-100 helyezett közé csak 2013-ban érte el. Akkor a 180. helyen zárta az idényt.

2016-ban pedig életében először az US Openen  jutott a felnőttek között a főtáblára.

Fucsovics Márton kétszeres junior Grand Slam-bajnok, nyolcszor nyert magyar bajnokságot, csapatban aranyérmet szerzett Európa-bajnokságon, 2010 novemberében pedig Junior Prima díjban részesült. A nyíregyházi teniszező a 2017-es évet a világranglista 85. helyén zárta

Objektum doboz

Szívből gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk!

piros zsombor

A verseny junior kategóriájában egy magyar fiú, Piros Zsombor győzött

Piros Zsombor eredménye nem csak azért különleges, mert magyar győzelem született. Ő a második olyan hazai férfiteniszező, aki junior grand slam (legrangosabb teniszverseny) tornán tud győzni. Korábban, 7 éve ez Fucsovics Mártonnak sikerült, igaz, nem Ausztráliában, hanem az Egyesült Királyságban a wimbledoni versenyen.

A cikk folytatását itt találjátok meg.

Ajánlott cikkek