Egyéb kategória

Egyetek békát rögtön reggel – avagy Mark Twain furcsa tanácsa tényleg működik!

Állítólag Mark Twain mondta azt, hogy ha reggelente megeszünk egy békát, akkor semmi rossz nem fog velünk történni aznap. Persze az idézetet nagyon eltorzították, és egyáltalán, az sem biztos, hogy az angol író mondta, de egy tuti: ha az eredeti mondás lényegét akarjuk megfogadni, hatékonyabbak leszünk a munkánkban, mint valaha!

vous - 2018.01.14.
Egyetek békát rögtön reggel – avagy Mark Twain furcsa tanácsa tényleg működik!

Az eredeti idézet valahogy így szól: ha az a munkánk, hogy békát együnk minden egyes nap, akkor kezdjük a legnagyobb és legkövérebb békával rögtön már reggel. Bár vizuálisan nem túl kedves ez a mondás, hatalmas igazság van benne:

bármilyen munka során a legkomolyabb kihívással kell kezdenünk minden egyes nap, és onnantól gyerekjáték lesz letudni a további teendőket.

A béka természetesen ezúttal nem rendes békát jelent (pfuj), hanem a teendőiteket képviseli – a legkövérebb béka pedig az aznapi legtöbb munkával járó feladat.

A módszer abból indul ki, hogy a napi teendők közül valószínűleg az a legfontosabb is, amelyet folyton csak halogatnánk, ha nem csinálnánk meg rögtön reggel. Biztosan ismerős a szituáció: reggel beérünk a munkahelyre, kicsit szöszmötölünk, aztán nekiállunk a legkönnyebb feladatnak, mintegy bemelegítésként. Aztán délutánra összegyűlnek a fontos teendők, és mivel már fáradtak és nyűgösek vagyunk (és fél lábbal kinn is vagyunk a munkahelyünkről), másnapra tolódnak, vagy éppen kínok kínját kiállva kényszerítjük rá magunkat arra, hogy nekik álljunk. Ha a munkaidő kezdetén azonnal elejét vesszük a halogatásnak, és letudjuk a legnehezebb teendőnket, onnan már csak könnyebb feladatok jöhetnek, így a munkanap is könnyebbnek bizonyul majd.

Forrás:
Unsplash

Arról nem is beszélve, hogy reggel, vagy műszakkezdésnél, még mindenki csak kávézgat, beszélget, e-mailekre válaszol, egyszóval kezdi a napot – ha már ekkor előnybe kerültök, és kihasználjátok ezt a kis nyugit, elképesztően produktívnak érezhetitek magatokat. A tettek pedig motivációt szülnek – óriási tévhit, hogy a cselekvéshez motivációra kell várni, hiszen maga a cselekvés váltja ki a motivációt.

Próbáljátok ki – ha reggel rögtön megeszitek a legkövérebb és legnagyobb békát, akkor utána már gyerekjáték lesz legyűrni a többit.

letoltheto-munkaszervezo

Nincs többé elfelejtett feladat! – Letölthető munkaszervező káoszkirálylányoknak

Ti vagytok a káosz királynői, vagyis folyton megfeledkeztek fontos határidőkről, találkozókról és telefonszámokról? Hiába az online naptár, az emlékeztetők hada… Jó hírem van: nincs többé lekésett meeting vagy elfelejtett fodrász! Ide kattintva töltsétek le ezt a szupercsinos munkaszervezőt! Amellett, hogy folyton szem előtt lehet, szépen dekorálja a szobátok falát. Ha pedig szívesen magatokkal vinnétek, csak hajtogassátok össze, és mehet is a füzetetekbe vagy könyvetekbe.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.