Egyéb kategória

Egyetek békát rögtön reggel – avagy Mark Twain furcsa tanácsa tényleg működik!

Állítólag Mark Twain mondta azt, hogy ha reggelente megeszünk egy békát, akkor semmi rossz nem fog velünk történni aznap. Persze az idézetet nagyon eltorzították, és egyáltalán, az sem biztos, hogy az angol író mondta, de egy tuti: ha az eredeti mondás lényegét akarjuk megfogadni, hatékonyabbak leszünk a munkánkban, mint valaha!

vous - 2018.01.14.
Egyetek békát rögtön reggel – avagy Mark Twain furcsa tanácsa tényleg működik!

Az eredeti idézet valahogy így szól: ha az a munkánk, hogy békát együnk minden egyes nap, akkor kezdjük a legnagyobb és legkövérebb békával rögtön már reggel. Bár vizuálisan nem túl kedves ez a mondás, hatalmas igazság van benne:

bármilyen munka során a legkomolyabb kihívással kell kezdenünk minden egyes nap, és onnantól gyerekjáték lesz letudni a további teendőket.

A béka természetesen ezúttal nem rendes békát jelent (pfuj), hanem a teendőiteket képviseli – a legkövérebb béka pedig az aznapi legtöbb munkával járó feladat.

A módszer abból indul ki, hogy a napi teendők közül valószínűleg az a legfontosabb is, amelyet folyton csak halogatnánk, ha nem csinálnánk meg rögtön reggel. Biztosan ismerős a szituáció: reggel beérünk a munkahelyre, kicsit szöszmötölünk, aztán nekiállunk a legkönnyebb feladatnak, mintegy bemelegítésként. Aztán délutánra összegyűlnek a fontos teendők, és mivel már fáradtak és nyűgösek vagyunk (és fél lábbal kinn is vagyunk a munkahelyünkről), másnapra tolódnak, vagy éppen kínok kínját kiállva kényszerítjük rá magunkat arra, hogy nekik álljunk. Ha a munkaidő kezdetén azonnal elejét vesszük a halogatásnak, és letudjuk a legnehezebb teendőnket, onnan már csak könnyebb feladatok jöhetnek, így a munkanap is könnyebbnek bizonyul majd.

Forrás:
Unsplash

Arról nem is beszélve, hogy reggel, vagy műszakkezdésnél, még mindenki csak kávézgat, beszélget, e-mailekre válaszol, egyszóval kezdi a napot – ha már ekkor előnybe kerültök, és kihasználjátok ezt a kis nyugit, elképesztően produktívnak érezhetitek magatokat. A tettek pedig motivációt szülnek – óriási tévhit, hogy a cselekvéshez motivációra kell várni, hiszen maga a cselekvés váltja ki a motivációt.

Próbáljátok ki – ha reggel rögtön megeszitek a legkövérebb és legnagyobb békát, akkor utána már gyerekjáték lesz legyűrni a többit.

letoltheto-munkaszervezo

Nincs többé elfelejtett feladat! – Letölthető munkaszervező káoszkirálylányoknak

Ti vagytok a káosz királynői, vagyis folyton megfeledkeztek fontos határidőkről, találkozókról és telefonszámokról? Hiába az online naptár, az emlékeztetők hada… Jó hírem van: nincs többé lekésett meeting vagy elfelejtett fodrász! Ide kattintva töltsétek le ezt a szupercsinos munkaszervezőt! Amellett, hogy folyton szem előtt lehet, szépen dekorálja a szobátok falát. Ha pedig szívesen magatokkal vinnétek, csak hajtogassátok össze, és mehet is a füzetetekbe vagy könyvetekbe.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!