Egyéb kategória

Én vagyok a hibás, ha ellopják a kutyámat a bolt elől?

Egy ideális világban a kutyatartás nem kihívás. Nem kell attól félni, hogy nem találunk albérletet, hogy nem tudunk kényelmesen tömegközlekedéssel utazni, nem kell attól tartanunk, hogy nem tudunk vásárolni, vagy vacsorázni egy étteremben, ha velünk van a kutyánk. És eszünkbe sem jut, hogy elviszik a kutyánkat, ha pár percre magára hagyjuk. Egy ideális világban…

vous - 2017.12.17.
Én vagyok a hibás, ha ellopják a kutyámat a bolt elől?

Nemrég futótűzként terjedt az interneten Maszat és Borzi története, akiket a gazdájuk egy belvárosi közért előtt hagyott kikötve, amíg vásárolt, de mire visszatért, a kutyákat sehol sem találta.

A kutyák ellopása után gazdáik létrehoztak egy Facebook-oldalt, melyen elképesztő volt az aktivitás. Rengetegen keresték a párost, különböző kerületekből posztoltak be fotókat az utcán kóborló kutyafalkákról, de sokáig semmi jó hír nem érkezett. Majd jött a videós bejelentkezés egy kertes ház udvaráról, ahol a boldog gazdák könnyes szemmel mesélték, hogy a kutyák jól vannak, majd mesélnek, meg minden, és persze köszönik a segítséget.

A sztorit az egyik gazdi részletesen elmeséli, amit itt megnézhettek:

Objektum doboz

Amikor az irodában felhoztam a témát, nem is gondoltam, hogy milyen eltérő véleménnyel leszünk a kollégáimmal. Utána elkezdtem kommenteket olvasni a témában, és megdöbbenve láttam, hogy sokak szerint az a hibás, aki egyedül hagyja az utcán a kutyáját, amíg elintézi ügyes-bajos dolgait.

Igen, az áldozathibáztatás fénykorát éljük, nem csak azért lehetsz hibás, ha megerőszakolnak, még az is a te hibád, ha ellopják a kutyádat.

Persze én sem gondolom, hogy a legjobb megoldás, ha kikötjük a kutyát a bolt elé, de mit lehet tenni, ha a legtöbb hely még mindig nem kutyabarát? Sose vigyem magammal a kutyámat sehová, vagy ne menjek be boltba, ha nálam van? Nagyon, de nagyon unom már, hogy sokszor emiatt nem tudok Kaviccsal bemenni valahová, mert egyszerűen nem toleránsak a kutyásokkal a boltosok és vendéglátóhelyek. És akkor jön egy ilyen eset, ami miatt már azon is elgondolkozom, hogy magammal merjem-e vinni bárhová is a szokásos sétán kívül.

kutyák

A csinos kedd mintájára akár szőrös szerdát is tarthatnánk – Egy szokatlan hobbi nyomában

Mindenkinek van valami függősége. Van, aki dohányzik, mások kényszeresen vásárolnak – én boltok elé kikötött kutyákat fotózok.

A cikk folytatását itt találjátok.

Köszönöm, de tudok vigyázni a kutyámra, és nem tartok egy gazdát se felelőtlennek amiatt, hogy kikötve hagyja a kutyát az utcán. Mielőtt felelőtlennek titulálunk valakit, érdemes a dolgok mögé nézni!

Csak azt tudom mondani, több kutyabarát helyet és kevesebb rosszindulatú megjegyzést kívánok minden kutyatartónak!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!