Egyéb kategória

Mézeskalács, gyertyafény és együtt töltött idő – 5 ok, amiért a karácsony az év legjobb időszaka

A karácsonnyal kapcsolatban egyre ellentétesebb véleményekkel találkozhatunk. Sokan vannak, akik nincsenek oda érte, mert azt mondják, mára már elvesztette a valódi értékét, csak felesleges stressz és pénzköltés. Én azonban nem így látom!

vous - 2017.12.10.
Mézeskalács, gyertyafény és együtt töltött idő  – 5 ok, amiért a karácsony az év legjobb időszaka

Nagyon sokszor nem értik az emberek, hogy mit lehet szeretni a karácsonyban – legalábbis annyira, amennyire én rajongok érte.

Számomra az ünnepek nem méregdrága ajándékokban, hanem kézzel készített, személyes apróságokban és együtt töltött minőségi időben mérhetők.

Talán épp ez az oka, hogy még mindig ugyanannyira élvezem, mint régen.

Terülj, terülj asztalkám

Oké, a karácsony nem feltétlenül diétabarát ünnep, de ha okosan csináljátok, nem kell minden finom falatról lemondanotok! Plusz szerintem a fincsi mézeskalácsokat, bejgliket és a hagyományos ünnepi vacsorát semmiképp nem érdemes kihagyni! A legjobb, ha együtt készülődtök, mert a közös sütés-főzés még inkább összehozza az embereket.

Ó, azok a boldog gyermekévek!

Hiába múltak már el azok a gondtalan évek, amikor még elhittem, hogy a Jézuska hozza az ajándékokat. Én még mindig ugyanolyan gyermeki örömmel tudom várni ezt az időszakot: az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtása, a gyönyörű karácsonyfa, a csillagszórók, az ajándékok bontogatása és azok a csillogó szemek még mindig mosolyt varázsolnak az arcomra.

Forrás:
unsplash.com

Minden, ami karácsony

Szerintem elég csak annyit mondanom: karácsonyi filmek és zenék, na meg persze a jól ismert illatok. Jó, persze egy idő után nekem is a könyökömön jönnek ki, de azért a Reszkessetek, betörők! még mindig fontos részét képezi a szentestének. Nevezzetek megszállottnak, de én imádom – egy csomó régi emléket hoz fel!

A készülődés izgalmas percei

Lehet, hogy csak én vagyok így vele, de imádok minden évben felfedezőútra indulni (persze szigorúan csak novemberben, vagy azután), és beszerezni egy újabb égősort vagy épp díszt, amivel feldobhatom egy kicsit a lakást, hogy aztán 24-én elégedetten szemléljem a művemet. Mert nincs is jobb annál, mint amikor körbenéztek a lakásban szenteste, és rájöttök: végre tényleg itt a karácsony!

Forrás:
depositphotos

A szeretet ünnepe

És végül jöjjön az utolsó érv a karácsony mellett: ez az az időszak, amikor mindenki egy kicsit lelassít, és végre tényleg van időnk arra, hogy a szeretteinkkel töltsünk egy pár napot. Persze ott vannak a sokszor kellemetlen rokonlátogatások, de ha belegondoltok, azért jó egy-két napot a pasitokkal vagy épp a szűk családdal lenni, beszélgetni, társasozni, és még sorolhatnám… egyetértetek?

Ti szeretitek az ünnepeket?

karácsony

VOUS adventi naptár – 24 meglepetés tőlünk nektek, hogy izgalmasan teljen a december!

Megérkezett a december, és mint tudjuk, vészesen közeleg az év legszebb ünnepe is. A karácsonyi hangulat megteremtése és persze a ti örömötök érdekében úgy gondoltuk, meglepünk titeket egy virtuális adventi naptárral. Tartsatok velünk, az elkövetkezendő 24 napban szuper cikkek, NORIE-videók és nyereményjátékok várnak rátok! 

Ajánlott cikkek